Karateka gălățeni, 13 titluri naționale

Karateka gălățeni, 13 titluri naționale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campionatul Național de Karate Tradițional pentru copii, desfășurat la Ploiești, s-a încheiat cu un bilanț bun pentru sportivii celor trei cluburi de specialitate din Galați, Meikyo, CS Municipal (fost Karate Club) și Kodo, aceștia obținând 34 de medalii, dintre care 13 de aur, 15 de argint și 6 de bronz. Evenimentul a reunit peste 450 de sportivi, de la 36 de cluburi din țară.

Clubul Meikyo (foto 2, antrenori Dana Stamate Farkaș, Adrian Farkaș, Eusebiu Diaconu și Octavian Tilică) a obținut 28 de medalii, dintre care 8 de aur, 14 de argint și 6 de bronz, dar și opt clasări în primii 8. Rezultatele obținute au fost următoarele: copii I, Răzvan Postelnicu - două medalii de aur (kata individual și echipe), argint (kata echipe), bronz (enbu masculin); Alexandra Tomiță - două medalii de aur (kata individual și echipe) și argint (jiu ippon kumite individual); David Rusu - argint (kata echipe) și bronz (enbu masculin); Ioana Zăvoiu - aur (kata echipe) și Ciprian Robu - argint (kata echipe). La categoria copii II, Ioana Zaharia - două medalii de aur (kata individual și echipe); Crina Lupu - argint (kata individual), Teodora Homner, alături de Andreea Suditu și Yasmina Zamfir - argint (kata echipe). La copii III, Daria Chiriac a obținut aur (la kihon ippon kumite individual) și argint (kata echipe); Ana-Maria Cucu, argint (kata echipe) și două bronz (enbu mixt și kumite individual); George Buruiană, argint (enbu masculin) și bronz (enbu mixt); Rebecca Tudorache, argint (kata echipe). La copii IV, David Andone a obținut două medalii de argint (enbu masculin și kata individual). Evoluții foarte bune au avut și David Anghel, Patrick Parfene, Andrei Cucu, Alexandra Ivanov, Paula Coman, Mateo Talaşman, Maria Focșa și Patrick Munteanu, care s-au clasat în primii opt.

Cu această competiție, care a fost una de verificare înaintea ”Mondialului” de la Stuttgart, a fost definitivat și lotul (format din 18 sportivi) cu care Meikyo va aborda cel mai important eveniment al anului, ce va avea loc în noiembrie.

De la CS Municipal (foto 3, antrenor Nicolae Mărăndici și Adrian Coman) au fost prezenți opt sportivi, aceștia obținând șase medalii, dintre care cinci de aur, dar și șase clasări în primii 8.

La categoria copii II, Rareș Ioniță a obținut două medalii de aur (kata individual și echipe) și o clasare pe locul 4; Radu Cazacu și Alexandru Dumitru - aur (kata echipe, alături de Ioniță), Ioana Neagu - aur (kumite individual) și un loc 4; David Pușcașu - argint (kata individual). La copii I, Ioana Neagu și Maryo Malasincu au obținut locul 4, la enbu mixt.

Mai modestă a fost evoluția celor de la Kodo (antrenor Mihai Tâmpeanu și Alin Daiciu), care au avut doi sportivi clasați pe locul 4, Nicolas Popescu și Tudor Petrea, ambii la enbu.

Ca număr general de medalii, rezultatele sunt asemănătoare celor de anul trecut, dar cu mai multe de aur și argint.

Citit 2480 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.