Un nou meci important pentru fotbalistele de la FC Universitatea
Foto: Bogdan Codrescu

Un nou meci important pentru fotbalistele de la FC Universitatea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa de fotbal feminin FC Universitatea va juca, sâmbătă, la ora 11,00, la stadionul ”Siderurgistul”, cu Universitatea Alexandria, în etapa a opta a Ligii I.

Gălățencele se află pe locul al treilea în clasament, cu 14 puncte, ţintind spre recuperarea diferenţei de patru puncte faţă de ocupanta locului 2, Fortuna Becicherecu Mic (Timiş), şi în acelaşi timp conservarea poziţiei de pe podium prin mărirea avansul mic avut faţă de următoarele clasate, de doar un punct faţă de ocupantele locurilor 4 şi 5, Vasas Odorhei şi Heniu Prundu Bârgăului (Bistriţa). Astfel, partida este importantă pentru gălățence, care vor să-şi continue cu o victorie seria pozitivă, fără înfrângere în ultimele cinci etape..

De la începutul sezonul, gălățencele antrenate de Alexandru Caracaș și Gheorghe Cucu au obținut patru victorii (2-0 cu Luceafărul Filiaș, 4-0 cu Fair Play București, 8-0 cu Piroș Arad și 1-0 cu Independența Baia Mare) și două egaluri (1-1 cu multipla campioană Olimpia Cluj şi 2-2 pe terenul celor de la Heniu), singura înfrângere fiind în runda a doua, cu Vasas, când încă nu aveau lotul complet.

Adversara din această etapă, Universitatea Alexandria, este pe locul 7, cu 7 puncte, cu evoluţii oscilante, având câteva rezultate prin care a arătat că în zi bună poate pune probleme oricui. Alexandru Caracaş, antrenorul principal al echipei gălăţene, le cere jucătoarelor sale să  abordeze cu responsabilitate acest joc, în faţa unei echipe adverse imprevizibile, capabile de orice. ”Făcând o statistică, în confruntările directe cu echipa din Alexandria, adversarele noastre conduc detașat, cu cinci victorii, un egal și două înfrângeri. Însă, din momentul intrării în Liga I, am învins în două dintre dispute, una am pierdut-o și a mai fost și un egal. Nu știu ce se întâmplă concret în echipa adversă, dar rezultatele lor din sezonul acesta fluctuează. Bat acasă pe Heniu, dar fac egal pe teren propriu cu Selena (n.r. - penultima clasată), apoi bat și pe Baia Mare în deplasare. Așadar, rămâne un adversar care nu și-a pierdut încă puterea de luptă. Totuşi, cred că depinde doar de noi să ne păstrăm seria buna de rezultate de până acum. Cred într-o atitudine optimă a fetelor noastre, care să ne aducă victoria, trei puncte care sunt foarte importante, mai ales că în etapa asta Heniu o poate încurca pe Becicherecu (n.r - locul 2)”, a declarat tehnicianul gălățean. 

Altfel, echipa a doua a clubului FC Universitatea (Liga a III-a, antrenor Gabriel Călinescu) va juca, duminică, în deplasare, cu AFK Csikzereda Miercurea Ciuc. 

Citit 856 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019 10:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.