CSM Arcada - Vojvodina Novi Sad, duel pentru intrarea în grupele Ligii Campionilor
Foto: Sonia Baciu

CSM Arcada - Vojvodina Novi Sad, duel pentru intrarea în grupele Ligii Campionilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unul dintre cele mai atractive evenimente sportive din a doua parte a anului va avea loc astăzi, la Sala "Dunărea", de la ora 17.00. Se joacă pentru intrarea în grupele Ligii Campionilor la volei masculin, campioana CSM Arcada urmând să întâlnească formaţia sârbă Vojvodina Novi Sad, prima manşă din penultimul tur de calificare în faza grupelor. Cele două formații s-au întâlnit și în sezonul 2016-2017, în Cupa CEV, sârbii adjudecându-și atunci ambele partide.

Se anunţă un meci de un nivel voleibalistic foarte înalt, între două formaţii redutabile. CSM Arcada şi-a format lotul pentru acest sezon având unul dintre obiective intrarea în grupele Ligii Campionilor, iar Vojvodina este campioana Serbiei, ţară care excelează în acest sport, dovada fiind ultimul Campionat European, găzduit de Franța, în vară, unde reprezentativa sârbilor a cucerit titlul continental, o performanță care spune totul.

Sergiu Stancu, antrenorul principal al campioanei României, a studiat pe îndelete echipa adversă, vizionând toate meciurile oficiale din acest sezon, chiar şi meciurile amicale din presezon. "Echipa din Novi Sad este una cu mare experienţă în cupele europene, an de an au fost în preliminariile Ligii Campionilor. Anul trecut s-au oprit în ultimul tur preliminar, la fel şi acum doi ani, fiind scoşi de fiecare dată de echipe din puternicul campionat al Franţei. Principalul lor obiectiv este mereu de a face performanţă în Europa. Sunt în formă, au câştigat şi ei Supercupa, învingând Steaua Roşie Belgrad, contracandidata lor din campionat, iar în ultima etapă au câştigat greu acasă cu Partizan, o altă echipă bună a lor. Au mulţi tineri de mare valoare, dar şi un jucător foarte experimentat, pe Nikici, care a jucat în Italia, Belgia, Argentina, jucător de echipă naţională, care a fost coechipier cu Milos Terzici (n.r. - jucător la CSM Arcada) la câştigarea unui titlu european. Au şi un al doilea ridicător al naţionalei Serbiei şi încă doi jucători pe centru de mare perspectivă, aflaţi în anturajul echipei naţionale, în lotul lărgit", a spus Sergiu Stancu.

Antrenorul echipei gălăţene a adăugat că CSM Arcada are destule argumente pentru a avansa în ultimul tur preliminar. "Sunt convins că putem să ne calificăm. Mă bazez în primul rând pe valoarea componenţilor echipei noastre, sunt jucători cu experienţă la nivel european, care au făcut sau fac parte din echipele naţionale ale ţărilor lor, iar asta mă aştept să facă diferenţa în momentele grele ce vor apărea în cele două partide", a mai spus Sergiu Stancu.

Sunt mari speranțe ca Julian Bissette, accidentat în ultimul meci din campionat, să poată fi apt de joc.

Pentru a se întruni riguroasele condiţii impuse de forul european, cei din conducerea clubului au împrumutat o suprafaţă de joc specială, care a fost montată în sala "Dunărea", altfel nu s-ar fi putut juca la Galaţi.

Spaniolul Guillermo Hernan, căpitanul echipei CSM Arcada, mizează şi pe susţinera publicului gălăţean pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor: "Cred că acest meci vine într-un moment bun pentru noi, suntem în formă, echipa joacă bine. Acesta este obiectivul - calificarea în grupe. Cu siguranță va fi greu, căci toată lumea vrea acest lucru şi o vom lua pas cu pas, meci cu meci, începând cu acesta. Sper ca publicul să fie alături de noi, este o ocazie deosebită de a vedea două echipe campioane, de a participa la un meci din Liga Campionilor. Am mai jucat împotriva echipelor din Serbia, cu meciuri dificile", a precizat căpitanul echipei gălățene.

Preţul biletelor de intrare este de 10 lei, acestea fiind puse în vânzare încă de luni, la Sala "Dunărea" şi la sediul CSM, de la Patinoar.

Partida va fi condusă de arbitrul ungur Peter Szabo, ajutat de Andrei Kovalciuc (Ucraina), iar arbitru de rezervă este internaționalul român Lucian Năstase. Din Turcia a venit observatorul partidei, Akin Ira.

Citit 2173 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.