Salbă de medalii la Campionatul Mondial de KARATE

Salbă de medalii la Campionatul Mondial de KARATE
Gălăţenii, zeci de titluri de campioni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Delegaţia României a încheiat cea de-a opta ediție a ”Mondialului” pe locul 1 în clasamentul pe națiuni


Karateka de la cele trei cluburi gălățene de specialitate și-au reconfirmat valoarea şi la ediţia din acest an a Campionatului Mondial de karate tradițional - fudokan pentru copii, juniori, cadeți, tineret și seniori, ce a avut loc în Germania, la Sindelfingen - Stuttgart. Aceștia au câștigat 23 de titluri de campioni, precum și 23 de medalii de argint și 18 de bronz. Foarte bine s-au comportat şi karateka tecuceni, cu 12 medalii, dintre care patru de aur.

Clubul Meikyo (antrenori Dana Stamate Farkas, Adrian Farkas, Eusebiu Diaconu și Octavian Tilică), cu rezultate foarte bune de-a lungul timpului, în special la copii, s-a remarcat și de această dată. Astfel, zece dintre sportivii prezenți la ”Mondiale” au devenit campioni. La copii 1, Răzvan Postelnicu este triplu medaliat cu aur (kata individual, kihon kumite și enbu masculin), triplu medaliat cu argint (kata echipe masculin, enbu mixt și jiu ippon kumite echipe) și medaliat cu bronz (jiu ippon kumite). La aceeași categorie de vârstă, Alexandra Tomiță a obținut două medalii de aur (kata individual și kata echipe), un argint (enbu mixt) și două bronz (jiu ippon kumite echipe și kihon kumite feminin); Ioana Zăvoiu - două aur (kata echipe feminin și jiu ippon kumite echipe feminin) și bronz (jiu ippon kumite individual); David Rusu - aur (enbu masculin) și argint (kata echipe masculin), iar Ciprian Robu a luat argint (kata echipe). La copii 2, Yasmina Zamfir - aur (kata și kumite, ambele pe echipe) și bronz (jiu ippon kumite feminin), Teodora Homner - aur (kata echipe) și argint (kumite echipe), Andreea Suditu - aur (kata echipe) și bronz (kata individual); Ioana Zaharia - aur (kata echipe) și bronz (kihon kumite feminin). La copii 3, George Buruiană - aur (enbu mixt) și argint (enbu masculin); Ana Maria Cucu - aur (enbu mixt) și argint (kata echipe); Daria Chiriac - argint (kata echipe) și bronz (kata individual); Rebecca Tudorache - argint (kata echipe). La copii 4, David Andone a obținut argint (enbu masculin) și bronz (kihon kumite), în timp ce Mateo Talașman a luat două medalii de bronz (kata individual și enbu masculin), iar Patrick Munteanu are un bronz (enbu masculin). La juniori, Andrei Diaconu este vicecampion (fuku-go). O evoluție foarte bună a avut și Crina Lupu (copii 2), care a terminat în primele 8 jucătoare, fiind învinsă de campioana mondială. 

Cu această participare, Meikyo a încheiat un an competițional foarte încărcat, în care, sportivii clubului au avut rezultate deosebite și la nivel național. Aceștia și-au adjudecat ”Cupa Regelui”, cu cele 16 titluri de campioni și 28 de vicecampioni naționali.

Clubul Kodo, antrenori Mihai-Cristian Tâmpeanu și Alin Daiciu, a obținut nouă medalii, din care trei titluri de campioni. Cele mai bune rezultate au fost ale Biancăi Moglan, care a concurat la categoria tineret, unde a câștigat cinci medalii, trei de aur (enbu mixt, kumite individual și kumite echipe) și două de argint (kata individual, fuku-go), în timp ce Alex Butură a devenit mondial la enbu mixt și dublu medaliat cu bronz (fuku-go și kata individual). La categoria cadeți, Andreea Marin este vicecampioană (kumite echipe).

De la CSM Galați (fostul Karate Club, antrenori Nicolae Mărăndici, Adrian Coman și Silviu Băraru) au participat șapte sportivi, care au obținut 15 medalii, din care patru de aur, șapte de argint și patru de bronz. Cele mai bune rezultate au fost ale Cristinei Petcu, care a concurat la juniori, încheind competiția cu două titluri de campioană (fuku go și kumite echipe), și Ioanei Neagu (copii II), cu două titluri mondiale (kumite individual, respectiv echipe) și un bronz (kata individual). Tot la copii II, Radu Cazacu, Alexandru Dumitru și Rareș Ioniță au obținut argint în proba de kata echipe, în timp ce Ioniță și Cazacu au cucerit argintul și în proba de kumite echipe. La copii I, Irene Stanciu a luat două bronz (kihon ipon kumite și kihon kumite), iar Roxana Stoica este dublă vicecampioană la seniori (kata și kumite) și medaliată cu bronz (kumite echipe).

Clubul Sportiv Neko-Me Tecuci a participat cu opt sportivi și a obținut un număr de 12 medalii: 4 de aur, 2 argint și 6  de bronz. "Încheiem un an competițional cu obiectivele atinse, cu acea confirmare că ne situăm în elită cluburilor care reprezintă cu onoare România. Suntem mândri că am reușit să așezăm orașul Tecuci pe harta cluburilor sportive de elită”, a declarat sensei Angel Doncea.

Campionatul Mondial de Karate Fudokan s-a desfăşurat în Germania (Sindelfigen), unde au participat aproximativ 2.000 de sportivi, reprezentând peste 50 de țări.

În foto 1, sportivii de la Meikyo. Foto 2. Karateka de la Kodo

Citit 4023 ori Ultima modificare Vineri, 08 Noiembrie 2019 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.