FOTBAL | Naţionala de tineret, pentru un nou turneu final

FOTBAL | Naţionala de tineret, pentru un nou turneu final

Astăzi, România U21 - Finlanda U21
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Echipa naţională de tineret a României va juca în această seară, la Voluntari, al patrulea său meci din preliminariile Campionatului European din 2021, în compania reprezentativei Finlandei. Meciul va începe la ora 20.00 şi va fi televizat în direct de Pro TV.

Formaţia României, având în componenţă o parte dintre jucătorii care în această vară au ajuns până în semifinalele turneului final continental, are nevoie de victorie pentru a rămâne aproape de prima clasată, Danemarca, care are 9 puncte, după primele trei jocuri. „Tricolorii mici” sunt acum pe locul 3, cu şase puncte din trei partide, în timp ce adversara de astăzi, Finlanda, este pe locul 2, cu şapte puncte şi un meci mai mult.

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Mirel Rădoi, a declarat că îşi doreşte ca formaţia sa să marcheze repede, pentru a-şi putea face uşoară partida cu Finlanda. "Important este începutul de joc, pentru că dacă vom începe bine ne putem face uşoară partida. Dacă începem slab, vom avea probleme, pentru că şi Finlanda este o echipă care începe destul de agresiv. Sperăm ca în sfârşit să fie o partidă în care să reuşim să marcăm până la pauză", a spus Rădoi, făcând referire la faptul că naţionala U21 nu a reuşit să înscrie în prima repriză în niciunul dintre cele trei meciuri disputate acum în preliminarii.

Rădoi susţine că Finlanda şi celelalte naţionale nordice încearcă să practice un joc combinativ în ultima perioadă. "M-am uitat la finlandezi, dar şi la suedezi şi danezi, şi în ultimii 3-4 ani au încercat să aducă fie antrenori străini, fie directori tehnici străini, în special din ţările unde se joacă un fotbal elaborat, cu construcţie de la portar. E clar că în acest moment încearcă şi ei să se alinieze cu ceea ce se întâmplă în Europa. Ei ştiu că au forţă, iar acum încearcă să exploateze şi acest joc combinativ. Iar în momentul în care o şi fac, adică practică un joc spectaculos, pentru că au forţă, îţi creează mari dificultăţi", a precizat selecţionerul.

Acesta a subliniat faptul că jucătorii care vor intra în teren cu Finlanda trebuie să fie într-o formă fizică foarte bună. "Trebuie să vedem care sunt jucătorii în formă, nu doar mental şi tehnic, ci şi din punct de vedere fizic, pentru că împotriva Finlandei va fi o partidă solicitantă. Va trebui să fim concentraţi şi echilibraţi din primul până în ultimul minut. Avem ceva probleme, pentru că Marius Marin este suspendat, iar Adrian Şut a venit cu ceva probleme medicale... Dar eu sper ca până la ora partidei să găsim cea mai bună soluţie", a adăugat Rădoi.

După acest meci, pentru echipa de tineret a României va urma partida din deplasare cu Irlanda de Nord, programată marţi, de la ora 19.30.

Altfel, partida de la tineret poate fi considerată o „încălzire” pentru meciul crucial de mâine seară, când echipa naţională de seniori a României este obligată să câştige în faţa Suediei, pentru a mai păstra şanse reale de calificare la EURO 2020. FRF a anunţat că această partidă de la Arena Naţională, ce va începe la ora 21.45, se va juca cu casa închisă, toate biletele puse în vânzare fiind epuizate încă de acum o săptămână.

Citit 662 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2019 23:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.