Zeci de medalii în contul gălățenilor

Zeci de medalii în contul gălățenilor
Mariana Tăbăcaru, Bianca Grigoraș și antrenorul Costel Dimofte (stânga) - Constantin Carp, pe podium (dreapta)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ultimul concurs de haltere din acest sezon - Campionatul Național de seniori - le-a adus sportivilor gălățeni un număr impresionant de medalii, semn că în cluburile din orașul nostru disciplina sportivă a celor puternici se află la loc de cinste.

Întrecerile au avut loc în Baza Sportivă de la Bascov (Argeș) şi i-au adunat la start pe cei mai buni halterofili de la cluburile din țară, între care și cele gălățene - CS Universitatea și CS Școlar, pregătiți de antrenorul emerit Costel Dimofte.

Impresionant este bilanțul Clubului Universitatea, cu 18 medalii, dintre care 11 de aur, șase de argint și una de bronz. Performera performerilor este Elena Andrieș (categoria 55 kg), care a adus clubului din strada Domnească trei medalii din cel mai prețios metal, cu 86 kg la ”smuls”, 100 kg la ”aruncat” și 186 kg la total. Celelalte medalii de aur au fost cucerite de Mariana Tăbăcaru (cat. 76 kg) - cu realizările: 87 kg - 105 kg și 192 kg la total; Constantin Carp (cat. 73 kg) - cu performanțele 130 kg - 160 kg și 290 kg la total; Nițu Bădărău (109 kg) și-a trecut în cont două medalii de aur, la ”smuls” 145 kg și 302 kg la total, completându-și ”zestrea” cu o medalie de bronz. Alți trei sportivi de la CSU au avut următoarele realizări: Andreea Penciu (cat. 64 kg) - trei medalii de argint, Bianca Grigoraș (cat. 71 kg) - tot trei medalii de argint, Cătălin Rusu (cat. 73 kg) - două locuri 4 și un loc 5.

La rândul lor, sportivele de la CS Școlar au intrat în posesia a șase medalii, deși sunt încă junioare. Astfel, Lăcrămioara Dumitrache (cat. 87 kg) - trei medalii de argint, în timp ce Ana Maria Rață (cat. 64 kg) - trei medalii de bronz.

La actualele "Naționale" nu au concurat cele șase sportive ale Lotului Național Under 15 și Under 17. Acestea se pregătesc în cantonamentul de la Bascov, sub îndrumarea antrenorului emerit Costel Dimofte, în vederea participării la Campionatul European ce va avea loc în Israel, în perioada 4-15 decembrie. Din lotul Under 17 face parte și gălățeanca Mihaela Ilie - triplă medaliată cu bronz la "Mondialele" din acest an, la Las Vegas.

Citit 977 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2019 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.