Tsitsipas,  noul ”zeu” al campionilor

Tsitsipas, noul ”zeu” al campionilor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Grecul Stefanos Tsitsipas, locul 6 ATP, a obţinut duminică cel mai important succes din cariera sa, impunându-se în Turneul Campionilor, competiţia care marcheză sfârşitul sezonului în circuitului ATP, la capătul unei finale de vis pe care a câştigat-o în trei seturi, 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4), în faţa austriacului Dominic Thiem, locul 4 ATP.
Tsitsipas s-a impus anul trecut în ATP Next Gen, turneul "mic" al campionilor, rezervat celor mai bune "speranţe" ale circuitului ATP, astfel că acesta a devenit cel mai tânăr câştigător al Turneului Campionilor din ultimii 18 ani, fiind totodată primul jucător elen ce și-a adjudecat trofeul.
"Sunt extrem de bucuros pentru această performanţă şi pentru această luptă excepţională, în care am dat totul pe teren. Această finală a fost cu adevărat magnifică şi cred că astfel de meciuri fac ca sportul nostru să fie atât de mare. Din aşa ceva este făcut tenisul", a declarat Tsitsipas (21 ani) după victorie.
Până să ajungă în finală, Tsitsipas l-a învins pe Roger Federer (semifinală), iar în grupe a avut victorii la Rafael Nadal (liderul mondial), Alexander Zverev și Dimitri Medvedev.

Citit 501 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2019 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.