Gălăţencele s-au dezlănţuit după pauză. Victorie cu 7-3, în prima ligă feminină de FOTBAL

Gălăţencele s-au dezlănţuit după pauză. Victorie cu 7-3, în prima ligă feminină de FOTBAL
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Formaţia feminină FC Universitatea Galaţi şi-a continuat seria rezultatelor foarte bune din turul primei ligi, câştigând duminică, 24 noiembrie 2019, scor 7-3, partida de pe teren propriu cu CSS Târgovişte, din cadrul etapei a zecea. Astfel, seria invincibilităţii echipei gălăţene a ajuns la opt partide.

Deşi scorul final lasă altă senzaţie, fotbalistele Galaţiului au avut parte de o partidă dificilă, câştigată cu surprinzător de multe emoţii. După extrem de importanta victorie de runda trecută de pe terenul celei de-a doua clasate (1-0 cu Fortuna Becicherecu), acum au avut în faţă o adversară din partea a doua a clasamentului, pe care au tratat-o cu seriozitate abia după pauză. Deschizând şi foarte repede scorul, în minutul 7, prin Tabita Croitoru, echipa gălăţeană n-a avut nivelul de concentrare obişnuit şi a fost taxată. CSS Târgovişte (locul 8 din 12) a egalat în min. 21, apoi a avut o imensă ocazie de a prelua conducerea, la o minge trimisă în bara transversală. A urmat echipa gălăţeană la luat bara la ţintă, în două rânduri, iar în penultimul minut al primei reprize echipa oaspete a reuşit să înscrie: 1-2 la pauză.

Partea a doua a început cu un moment care ar fi putut să complice enorm misiunea echipei din Galaţi, târgoviştencele trimiţând puţin alături, la un contraatac în care au ajuns în situaţie de unu la unu cu portarul.

Din acel moment, formaţia antrenată de Alexandru Caracaş şi Gheorghe Cucu s-a dezmeticit cu adevărat şi s-a dezlănţuit în ofensivă. Tabita Croitoru a marcat din nou (2-2, min. 53) şi apoi Cristina Cerescu a lămurit situaţia cu un hat-trick (min. 62, 66 şi 76), iar Carmen Marcu (min. 84) a împins mingea în poartă pentru 6-2. Au mai înscris şi oaspetele (min. 85), în urma unei lovituri libere de la marginea careului, iar la intrarea în minutele suplimentare junioarea Tabita Croitoru a marcat şi ea pentru a treia oară în acest  meci.

Înaintea ultimei etape a turului, lupta pentru locurile de podium este foarte strânsă. Fortuna Becicherecu (Timiş) este pe locul 2, cu 24 de puncte, FC Universitatea Galaţi este pe locul 3, cu 23 de puncte, iar Vasas Odorheiu Secuiesc este pe locul 4, cu 22 puncte. În ultima etapă din tur şi totodată din acest an se va juca derbiul Vasas - Fortuna, în timp ce FC Universitatea va juca vineri, în deplasare, cu ultima clasată, Selena Constanţa.

Citit 1052 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2019 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.