Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal l-a convins pe Mirel Rădoi să accepte postul de selecţioner al echipei naţionale, oficializarea urmând să fie făcută astăzi, într-o şedinţă a Comitetului Executiv, la propunerea Comisiei Tehnice a FRF, care s-a întrunit ieri, conform unui comunicat de pe site-ul federaţiei.

„Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a decis să îl propună pe Mirel Rădoi pentru postul de selecționer al Echipei Naționale. Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa națională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua București, între anii 2000-2009, Al-Hilal Riyadh, între 2009 și 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014. Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcția de manager sportiv al echipei naționale U21 a României, iar în luna august a aceluiași an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reușit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiției, performanță ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani! În total, pe banca selecționatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reușind să câștige 9 dintre ele și să bifeze trei remize. Propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecționer al reprezentativei României, Mirel Rădoi, va fi dezbătută în Comitetul Executiv al FRF, în cadrul ședinței de marți, 26 noiembrie”, se pe siteul frf.ro.
Postul de selecționer a fost lăsat liber de Cosmin Contra (43 de ani), care a demisionat după ce România a ratat calificarea la Campionatul European de anul următor. Un factor foarte important în decizia lui Rădoi de a accepta să preia naţionala de seniori a fost faptul că deja au fost cooptaţi în lot, la partidele cu Suedia și Spania, şapte jucători care în vară făceau senzație sub comanda lui Rădoi, la reprezentativa de tineret: Nedelcearu, Rus, Băluță, Cicâldău, Ianis Hagi, Coman și Pușcaș. Obiectivul pe care FRF îl va stabili noului selecţioner va fi calificarea la Campionatul Mondial din 2022. Până la preliminariile pentru „Mondiale”, echipa României mai are de jucat semifinala barajului de calificare la EURO 2020, cu Islanda, iar dacă va trece de acest adversar va urma finala pentru locul calificant cu învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria.

Citit 867 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2019 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.