Reacţii după senzaţionalele victorii gălăţene de la Miercurea Ciuc

Reacţii după senzaţionalele victorii gălăţene de la Miercurea Ciuc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Suporterii gălăţeni poate sperau la o victorie a hocheiștilor de la CSM "Dunărea" în dubla de pe terenul redutabilei SC Miercurea, dar să iasă chiar atât de bine, cu ambele meciuri câştigate fără "over time", asta chiar este peste aşteptări, o surpriză extrem de plăcută, pentru care echipa antrenată de Vadim Şakraiciuk şi Cornel Chiriţă merită toată admiraţia. După ce s-au impus marţi cu 6-3, hocheiştii formaţiei gălăţene au fost senzaţionali şi în al doilea meci, disputat miercuri, câştigând şi de această dată, acum cu 6-5.

Cel puţin prin prisma evoluţiei scorului, prima repriză a avut o derulare similară partidei din seara precedentă. Harghitenii au deschis scorul din nou repede (min. 2) şi au urmat tot trei goluri gălăţene până-n prima pauză. Paior a egalat în minutul 6 (pase decisive Skachov și Emelianenko), peste 50 de secunde Mikhail Rybalko a adus CSM „Dunărea” în avantaj (pase Neznamov și Paior) într-o dublă superioritate numerică, iar Skachov a dus scorul la 1-3 (min. 9), din pasele lui Neznamov și Berdilă.

Spre finalul primei reprize, Maksim Rybalko a primit pedeapsă de meci, iar în primele minute din repriza secundă s-a ajuns într-o dublă inferioritate, de care ciucanii au profitat şi au redus diferenţa (min. 3), iar peste 30 de secunde au egalat. Echipa gălăţeană nu s-a pierdut cu firea şi a reacţionat prompt, revenind la conducere în min. 24:05, prin golul lui Mihail Rybalko (superioritate numerică, pase Skachov şi Paior). De acolo, a urmat o nouă evoluţie a scorului similară celei de marţi, ajungându-se la 3-6. Au fost două goluri înscrise într-un interval de doar 13 secunde, ambele în urma unor combinaţii superbe prin care portarul advers a fost scos în faţă şi s-a marcat în poarta goală: 3-5 în min. 33:13 prin golul lui Machala în urma unei combinaţii cu Skachov şi 3-6 prin reuşita lui Skachov (pase Neznamov şi Paior). A mai fost un power-play fructificat de gazde (min. 38) şi s-a intrat în a doua pauză cu scorul de 4-6.

Repriza lui Otto şi a tranşeelor vii

În al doilea minut al ultimei reprize, SC Miercurea Ciuc s-a apropiat la un singur gol, iar ce a urmat a fost trăit cu sufletul la gură de mâna de suporteri gălăţeni ce şi-a însoţit echipa în patinoarul harghitenilor. Jocul a avut un aspect înnebunitor pentru spectatorii locali, cu SC Miercurea Ciuc atacând cu disperare, aproape continuu. Hocheiştii echipei gălăţene au răspuns cu determinare totală, n-au ezitat să se arunce în faţa pucului la şuturi, transformându-şi corpurile în tranşee vii, iar când s-a trecut de ei a fost senzaţionalul portar Otto Onodi, care a scos totul într-o repriză în care raportul şuturilor pe poartă a fost 23-5!

„S-au luptat unul pentru celălalt”

Adrian Irimia, căpitanul formaţiei gălăţene, a spus că atmosfera din interiorul lotului a dat echipei forţa necesară pentru obţinerea celor două victorii. „Ştiam că jucăm cu o echipă foarte puternică, ne-am mobilizat pe măsură şi iată că am reuşit să câştigăm ambele meciuri, toate cele şase puncte. A trecut deja ceva timp de când suntem în formula asta a lotului şi am reuşit deja să refacem în vestiar atmosfera din sezonul trecut, să fim o echipă adevărată, unită. Fiecare dintre noi a jucat şi pentru ceilalaţi colegi, iar acest aspect a contat mult în obţinerea acestor victorii”, a declarat hocheistul gălăţean.

Vadim Şakraiciuk, antrenorul principal al echipei din Galaţi, a subliniat şi el spiritul de luptători al sportivilor săi, despre care spune că au jucat la un nivel calitativ înalt. „Am jucat cu liderul absolut din Erste League, astfel că cele două victorii sunt foarte importante  pentru noi, echipa noastră arătând caracter și, totodată, un joc frumos. Toţi jucătorii s-au luptat unul pentru celălalt, au blocat multe șuturi şi au marcat goluri spectaculoase, iar portarul nostru a făcut un meci foarte bun. Sunt foarte fericit pentru băieți, că au reușit să arate calități hocheistice de înalt nivel, în ciuda diferitelor probleme. Mă bucur şi pentru bucuria oferită fanilor noștri cu aceste victorii, sper ca şi pe viitor să-i încântăm cu un joc frumos și noi victorii”, a spus tehnicianul ucrainean.

Astfel, sportul gălăţean a trecut cu bilanţ maxim de „săptămâna ciucană”, seria celor trei victorii gălăţene în faţa celor din Miercurea Ciuc fiind deschisă, luni, la futsal de către United, care a învins pe teren propriu formaţia harghiteană Imperial Wet, campioana en-titre.

Următoarea partidă pentru hocheiştii de la CSM „Dunărea” ar fi trebuit să fie tot cu SC Miercurea Ciuc, în 14 decembrie, dar aceasta va fi reprogramată, întrucât din 12 decembrie echipa naţională va juca, la Braşov, în turneul preolimpic. Astfel, este posibil ca următoarele partide să fie cele din turneul "Cupei României", care va începe în 19 decembrie, la Braşov.

Citit 1220 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2019 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.