Dansatori gălăţeni, iar vicecampioni mondiali

Dansatori gălăţeni, iar vicecampioni mondiali
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Una dintre perechile de dansatori sportivi de la CS Municipal Galați, Rareș Vădană și Tea Neculae, și-a reconfirmat valoarea, obținând a doua medalie mondială după ce de la începutul lunii noiembrie, de la Sibiu ("10 Dansuri"). Suucesul de acum a fost la ”Mondialele” latino ale juniorilor de 14-15 ani, competiție ce s-a desfășurat la Istanbul.

Într-o concurență numeroasă, cu sportivi din 37 de țări, Rareș și Tea au obținut medalia de argint la Campionatul Mondial - secțiunea latino. În competiție au fost primele două perechi din fiecare țară prezentă, România fiind reprezentată de campionii naționali, Rareș și Tea, respectiv Iulian Barbu (Generația ( București) și Marisa Ciotoianu (CSO Voluntari).

De precizat că pe toată durata concursului, gălățenii au fost la egalitate de puncte cu cei care au terminat pe primul loc, iar departajarea s-a făcut în funcție de numărul de locuri 1 date de juriul format din nouă arbitri.

“Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să ajung la acest moment, în mod special părinților mei, care m-au susținut necondiționat de la bun început. Cred că este important pentru cei care vor să practice acest sport să vadă că există performanță la nivel local, există susținere, antrenor de calibru și se pot face lucruri mărețe. Urcarea pe podium, cu drapelul României în spate, a fost un moment emoționat de care cred că îmi voi aduce aminte tot restul vieții, iar pentru ca acest moment să fie posibil trebuie să mulțumesc și colectivului CN ”Vasile Alecsandri” (n.r. unde este elev), care mi-a oferit susținerea și înțelegerea de care aveam nevoie”, a declarat dansatorul gălățean.

Atmosfera în care s-a desfășurat competiția a fost una impresionată, atât prin valoarea concurenților, cât și prin cea a intensității dansurilor. “A fost o finală vibrantă, cu o atmosfera impresionantă, în care campionii României și ai Rusiei au ridicat publicul în picioare. S-au dansat runde spectaculoase, iar dansatorii români au fost la înălțime. Din nou dansul sportiv gălățean demonstrează că România este una din cele mai puternice națiuni din lume. Aceste rezultate se alătură altor reușite ale sportivilor noștri care, de nenumărate ori, au câștigat medalii europene și mondiale, această disciplină fiind una reprezentativă pentru sportul românesc. Toate aceste rezulte au în spate munca susținută a antrenorilor, sportivilor si sacrificiile părinților. Trebuie să menționez, de asemenea, implicarea pe care domnul Radu Cosca, directorul CSM Galați, a avut-o în pregătirea acestui Campionat Mondial", a declarat Andreea Adam, antrenoarea perechii gălățene.

Citit 2499 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2019 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.