”7 metri” pentru aurul mondial

”7 metri” pentru aurul mondial
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Reprezentativa Olandei a cucerit, în premieră, titlul mondial la handbal feminin, după ce a învins cu 30-29 Spania în finală. Echipa lui Emmanuel Mayonnade a devenit ”regina lumii” la patru ani distanță după ce a pierdut prima finală de ”Mondiale” în care a ajuns, contra Norvegiei, după un final incredibil de meci. Olandezele au învins, în ultima fază a finalei, o aruncare de la 7 metri transformată de Abbingh.

Ibericele au început mai bine partida, au condus în prima repriză, însă au pierdut din turație și au fost depășite de olandeze, care au avut și cinci goluri avantaj. Spania a revenit pe finalul de joc, a egalat (29-29), a avut ocazia atacului decisiv, însă Tess Wester a reușit o paradă și arbitrii au oferit o aruncare de la 7 metri, după ce ibericele au oprit contraatacul.

Finala mică a fost câștigată de Rusia, care s-a impus, scor 33-28, în fața Norvegiei - campioana en-titre.

Altfel, România, cu problemele de lot apărute în urma scandalului de la Corona Brașov, a încheiat turneul mondial pe locul 12, fără victorie în Grupa II principală. România s-a calificat, de pe locul al treilea în Grupa C, după un final de meci dramatic, câștigat în fața reprezentativei Ungariei. Cristina Neagu a marcat golul victoriei, de la 7 metri, când mai erau șase secunde de joc.

Turneele preolimpice

Turneele preolimpice se vor desfăşura între 20-22 martie 2020, iar componenţa acestora este, potrivit News.ro: Turneu 1: Spania, Suedia, Argentina, Senegal; Turneu 2: Rusia, Serbia, China, Ungaria; Turneu 3: Norvegia (locul 4 la CM), Muntenegru, România, Coreea de Nord.

România va juca, în ordine, cu Coreea de Nord, Norvegia şi Muntenegru. Primele două clasate la fiecare din cele trei turnee se vor califica la Jocurile Olimpice din 2020.

Citit 1252 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.