Simona Halep a renunţat la boicot

Simona Halep a renunţat la boicot
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Simona Halep, care a încheiat sezonul pe locul 4 în ierarhia mondială, şi-a afirmat disponibilitatea de a continua să joace în echipa României de Fed Cup, deşi anunţase cu câteva luni în urmă că intenţionează să boicoteze această competiţie, din cauza schimbării de către federaţia internaţională a sistemului de disputare.

Aflată la Dubai pentru antrenamente, Halep a fost vizitată de o echipă de jurnalişti de la Gazeta Sporturilor, care i-a înmânat trofeul cuvenit celui mai bun sportiv român din acest an, iar într-un interviu acordat acestora a fost abordat şi subiectul Fed Cup.

„Am spus că, dacă se schimbă sistemul, nu voi mai juca, pentru că nu mi se pare potrivit. Fed Cup înseamnă să joci acasă, să joci în deplasare, dar subiectul e încă deschis. Probabil voi juca în februarie (n.r. - cu Rusia, pentru calificarea la turneul final) și voi juca şi în continuare. După cum toată lumea poate să vadă, programul este foarte încărcat, iar Fed Cup timp de o săptămână mi se pare mult. O să o iau pas cu pas și o să joc cu drag, dacă o să fiu aptă și potrivită pentru echipă. Contează mult și ce faci la turneele anterioare, cum e starea de spirit, fiindcă Fed Cup e o chestie de echipă, nu una individuală”, a spus Simona Halep.

Turneu final în Ungaria

În luna iunie, Federaţia internaţională (ITF) a decis ca, de anul următor, Fed Cup să se desfăşoare într-un nou sistem competiţional, cu un turneu final cu 12 echipe, care va avea loc la Budapesta, în luna aprilie. Fed Cup renunţa astfel la sistemul său tradiţional de desfăşurare, cu meciuri interţări programate pe terenul uneia dintre cele două echipe implicate în fiecare duel.

Înaintea luării acestei decizii, Simona Halep s-a declarat împotriva acestor modificări şi a ameninţat cu boicotarea competiţiei în noul format. ''Iubesc Fed Cup şi nu aş schimba-o niciodată. Dacă se va schimba Fed Cup, nu voi mai juca. Îmi place formatul de acum, iar dacă îl vor schimba, va fi diferit, pentru că Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare'', afirma Halep, în vara trecută.

În ediţia din acest an a Fed Cup, ultima în vechiul sistem competiţional, echipa României s-a oprit în semifinale, fiind învinsă în deplasare de Franţa, care apoi a câştigat trofeul. Simona Halep a menţionat în interviul citat că deznodământul din semifinala Fed Cup a fost pentru ea cel mai dureros moment din acest an.

Halep şi Ţig, finaliste la "lovitura anului"

Două dintre cele patru finaliste ale votului de pe site-ul WTA pentru desemnarea celei mai spectaculoase lovituri a anului 2019 din circuitul profesionist sunt din România, Simona Halep şi gălăţeanca Patricia Ţig. Celelalte două sunt poloneza Iga Swiatek şi ucraineanca Elina Svitolina.

În prima fază, au fost două grupe, cu câte cinci nominalizări, toate desemnate la vremea respectivă „lovitura lunii”.

Halep a avut două nominalizări, după ce s-a impus în „anchetele” lunare din februarie şi mai, intrând în finală cu prima dintre acestea, reuşită în faţa canadiencei Eugenie Bouchard, în turneul de la Dubai.

Patricia Ţig a avut cea mai frumoasă execuţie a lunii iulie, reuşită în meciul cu Laura Siegemund din turneul de la Bucureşti, unde a ajuns până în finală.

Se poate vota în continuare pe site-ul wtatennis.com, la linkul https://poll.fm/10479136 .

Simona Halep a câştigat „ancheta” similară de anul trecut.

Citit 1466 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2019 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.