UPDATE HOCHEI | CSM „Dunărea” a ratat la limită finala
Foto: Sorin Pană | Sportul Ilustrat

UPDATE HOCHEI | CSM „Dunărea” a ratat la limită finala
CSM "Dunărea", la "Cupa României"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE | Deşi a avut o evoluţie foarte bună, formaţia gălăţeană CSM „Dunărea” a pierdut meciul decisiv pentru calificarea în finala mare a turneului Cupei României, la limită, scor 1-2, în faţa celor de la SC Miercurea Ciuc.

Echipa gălăţeană a condus cu 1-0 şi a fost egalată până la prima pauză. În repriza a doua, şi pe fondul unor decizii anapoda ale arbitrilor, ciucanii au preluat conducerea şi au reuşit să-şi menţină avantajul minim până la final.

CSM Galaţi va juca duminică, 22 decembrie 2019, de la ora 15,00, în finala mică.


Astăzi, 20 decembrie 2019, meci pentru intrarea în marea finală | Hocheiştii formaţiei gălăţene CSM "Dunărea" au evoluat cu responsabilitate în primul meci din turneul "Cupei României", nelăsând loc de speranţe pentru cei de la Steaua Bucureşti, pe care i-au învins cu 9-2. Astăzi are loc derbiul Grupei B, CSM Galaţi - SC Miercurea Ciuc, învingătoarea urmând să obţină calificarea în finala pentru trofeu. Turneul se desfăşoară la Braşov.

În partida cu Steaua, diferenţa de valoare s-a văzut clar încă de la început, într-o situaţie ce se ăntâlneşte destul de rar în hochei: formaţia gălăţeană a înscris primele două goluri în aceeaşi inferioritate numerică. Marcatorii au fost Anton Butochnov (min. 3:44, pasă Zabludovski) şi, după 23 de secunde, Evgheni Skachkov. În acelaşi "power-play" al steliştilor s-a consemnat şi singura reuşită a acestora din primele două reprize (2-1, min. 4:55). Până la prima pauză, pentru echipa gălăţeană au mai înscris Neznamov (12:44, pasă Mihail Rybalko) şi Zabludovski (19:22, pase Butochnov şi Emelianenko), iar la 4-1 socotelile erau deja cam încheiate. În a doua repriza, au mărit diferenţa Skachkov (22:16, Emelianenko), Zabludovski (27:55, Kiricenko, Hildebrand) şi din nou Skachkov (32:27, Emelianenko, Paior).

În repriza a treia, după al doilea gol al celor de la Steaua, Mihail Rybalko a reuşit intercepţia şi a finalizat contraatacul cu gol, într-un moment în care CSM Galaţi era în dublă înferioritate numerică! Apoi, lista marcatorilor a fost închisă de Butochnov (52:43, Kiricenko).

În celălalt meci din prima zi, în Grupa A: Corona Braşov - Sportul Studenţesc 19-0.

Astăzi, sunt programate în ambele grupe partidele decisive pentru desemnarea celor două formaţii care vor juca pentru trofeu în finala mare. În Grupa B, CSM "Dunărea" Galaţi va juca de la ora 15.00 cu SC Miercurea Ciuc, iar în Grupa A, Corona Braşov - ACSH Gheorgheni (19.00).

Federaţia, promisiuni deşarte

Deşi Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) promisese pe pagina de Facebook că vor fi transmisii video în direct, online, la partida CSM Galaţi - Steaua suporterii celor două echipe n-au avut parte de aşa ceva. Mai mult, în timpul primei reprize, n-a funcţionat nici măcar obişnuita actualizare live a raportului de joc prin intermediul platformei pointstreak, astfel că nu a existat nici măcar o sursă online de urmărire a evoluţiei scorului.

După meci, cei din FRHG au aruncat toată responsabilitatea organizatorică în cârca clubului gazdă, Corona Braşov. "Conform hotărârii Biroului Federal, organizarea Cupei României in acest sezon revine clubului CSM Corona Braşov", s-a precizat pe pagina oficială a FRHG de pe Facebook.

Citit 2205 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.