“Cupa României” la VOLEI | CSM Arcada a intrat în Final Four

“Cupa României” la VOLEI | CSM Arcada a intrat în Final Four
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În sferturile de finală ale Cupei României, formaţia masculină CSM Arcada şi-a respectat statutul de favorită şi s-a impus cu 3-0 în partida din deplasare cu Unired Dej. La fete, CSU Belor a fost foarte aproape de a produce surpriza, CSM Târgovişte având nevoie de eforturi suplimentare în setul decisiv pentru a câştiga la Galaţi, cu 3-2.

Avertizaţi şi de câteva isprăvi ale celor din Dej în acest sezon, voleibaliştii campioanei CSM Arcada au tratat partida cu multă seriozitate şi concentrare, atitudine firească cu care şi-au făcut meciul uşor: 3-0 (25-18, 25-21, 25-15).

În primul set, cei de la Unirea Dej au ţinut aproape doar până la 6-7, apoi echipa gălăţeană s-a desprins: 7-12, 11-15, 12-17, 15-21, 18-25. În al doilea, replica gazdelor a fost mult mai consistentă, formaţia din Ardeal ajungând să conducă cu 14-13, iar de acolo CSM Arcada a revenit la conducerea ostilităţilor: 15-16, 16-19, 20-21, 21-25. În al treilea set, cei din Dej au căzut complet după 7-8: 7-13, 10-18, 11-21, 15-25.

Sergiu Stancu, antrenorul principal al echipei gălăţene, a început meciul avându-I în teren pe Hernan, Klapwijk, Talpă, Georgiev, Bala, Kollo şi “liberoul” Cabrera. Au mai jucat Carrasco şi Terzici. Cel mai productiv dintre aceştia a fost şi de această dată Niels Klapwijk, realizator a 21 de puncte (eficienţă a atacurilor de 67 la sută).

“Ştiiind că nu ne aşteaptă un meci uşor, am dorit şi am reuşit să preluăm frâiele jocului de la început. Este un success cu care încheiem o primă parte a sezonului în care ne-am păstrat şi primul loc în campionat. Astfel, vom intra într-o foarte scurtă vacanţă destul de mulţumiţi”, a concluzionat antrenorul Sergiu Stancu.

Prin victoria de la Dej, CSM Arcada s-a calificat în turneul final al “Cupei României”, alături de Dinamo Bucureşti (3-0 la Timişoara) şi SCMU Craiova (3-0 acasă, cu Gloria Buzău). Ultimul “sfert” urma să se joace aseară, după închiderea ediţiei noastre: Steaua – VM Zalău.

Aproape de o surpriză

Formaţia feminină CSU Belor a fost aproape de un mare succes, în faţa unei dintre echipele ce alcătuiesc cvartetul fruntaş în campionat de câţiva ani, CSM Târgovişte, după ce a condus cu 2-1 la seturi.

Ce spunea antrenorul Bogdan Paul după finalul turului din Divizia A1, că-şi doreşte ca ascensiunea valorică să fie concretizată şi în obţinerea de puncte din partidele cu granzii, a fost argumentată prin ce a arătat CSU Belor în acest meci din Cupa României. Disputată într-o atmosferă superbă, cu tribuna plină, partida s-a încheiat cu victoria celor din Târgovişte abia după setul scurt, decisivul: 2-3 (21-25, 25-23, 25-22, 10-25, 7-15).

Deşi n-a fost un final victorios, Bogdan Paul, antrenorul principal al echipei gălăţene, a fost mulţumit de ce au realizat pe teren jucătoarele sale. “În pofida faptului că am avut ceva probleme de lot şi ne-am prezentat cu efectiv redus, fetele s-au mobilizat exemplar. Cu adversarele din postura de favorite, n-am avut presiunea rezultatului şi, în consecinţă, am realizat un joc curajos, cu multe reuşite. A contat mult la momentele noastre pozitive din acest meci şi atmosfera în care s-a jucat, încurajările publicului”, a declarat Bogdan Paul.

CSU Belor a început meciul cu: Ivana Radonjici, Corral Bouza, Anamaria Berdilă, Borislava Saykova, Sorina Miclăuş, Talita do Nascimento şi liberoul Andreea Ispas. Au mai intrat doar alte două jucătoare, Ana Marisa Radu şi Violeta Stan.

După meci, a fost serbarea de final de an a clubului, Moş Crăciun venind cu daruri pentru 900 de persoane, printre care s-au aflat şi elevii Şcolii nr. 29, suporteri constanţi ai voleibalistelor de la CSU Belor.

Citit 1108 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2019 02:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.