Patricia Țig s-a calificat în ”optimile” de la Bendigo

Patricia Țig s-a calificat în ”optimile” de la Bendigo
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălățeanca Patricia Țig, locul 113 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Bendigo (25.000 de dolari), mutat de la Canberra din cauza incendiilor de vegetație din Australia. Țig, principala favorită, a învins-o pe olandeza Indy De Vroome (locul 2017 WTA), scor 6-3, 7-5. În setul al doilea, românca a fost condusă cu 5-3 și a salvat o minge de set a adversarei.

În turul următor, Țig o va întâlni pe australianca Jaimee Fourlis (locul 258 WTA, beneficiară a unui wild-card), care a trecut în primul tur de Reka-Luca Jani (Ungaria).

România a mai avut încă două jucătoare pe tabloul principal, Jaqueline Cristian și Laura Paar (venită din calificări), dintre care doar ultima a avansat în turul secund. Jaqueline Cristian a pierdut, scor 6-1, 5-7, 5-7, în fața americancei Sachia Vickery (favorita 3), după ce a condus cu 4-0 în ultimul set! Laura Paar a trecut de Natalija Kostic (Serbia), scor 6-3, 6-4, iar în optimi va juca împotriva Kristinei Kucova (favorita 8).

Altfel, perechea Monica Niculescu/ Misaki Doi (Japonia) a obținut o victorie uriașă în sferturile probei de dublu de la Shenzhen. Cele două le-au eliminat din competiție pe principalele favorite și ultimele campioane de la US Open, Elise Mertens și Aryna Sabalenka (Belgia/ Belarus). Niculescu și Doi au câștigat cu 7-5, 6-4, urmând să întâlnească în semifinale echipa chineză Ying-Ying Duan/ Saisai Zheng, cap de serie numărul 3, care le-a eliminat pe Dalila Jakupovic/ Raluca Olaru (Slovenia/ România), scor 6-2, 7-6 (5).

Citit 1152 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2020 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.