Calificările de la Australian Open, perturbate

Calificările de la Australian Open, perturbate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Meciurile din a doua zi a calificărilor şi antrenamentele programate la Melbourne, la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, au fost perturbate de fumul degajat de incendiile de vegetaţie, iar apoi de o ploaie consistentă. Meciul gălăţencei Patricei Ţig a fost întrerupt într-un moment în care jocul curgea în favoarea adversarei.

Partidele a cinci jucători români din primul tur al calificărilor au fost afectate din aceste motive. Miercuri dimineaţa - primele ore ale zilei de joi în România - se putea încă simţi mirosul de fum, astfel că organizatorii au decis să amâne cu trei ore începerea meciurile din calificări, până la ora locală 13.00 (04.00, în România).

"Antrenamentele au fost suspendată până la ora 11 dimineața, din cauza problemelor legate de calitatea aerului, iar meciurile nu vor începe înainte de ora 13.00. Condițiile de la Melbourne Park sunt monitorizate constant și se vor lua decizii suplimentare folosind datele la fața locului și în consultare permanentă cu echipa noastră medicală, Biroul de Meteorologie și oamenii de știință. Datele la fața locului și măsurătorile din această dimineață au fost similare cu cele de ieri, când antrenamentele și meciurile au fost amânate. Condițiile de ieri au fost prognozate să se îmbunătățească pe parcursul zilei, ceea ce s-a întâmplat Condiţiile s-au îmbunătăţit în jurul prânzului şi meciurile au putut începe, chiar dacă nu în condiţii ideale", au transmis organizatorii printr-un comunicat.

Meciurile au început la ora anunţată, dar a venit o ploaie consistentă, care i-a forţat pe organizatori să suspende meciurile aflate în desfăşurare şi să anuleze programul pentru restul zilei, cu speranţa unui aer mai curat joi (primele ore ale zilei de vineri).

Ţig, fără primul serviciu

Ploaia a apărut la momentul oportun pentru gălăţeanca Patricia Ţig, care se afla într-o situaţie dificilă în momentul suspendării partidei cu Leylah Fernandez, la scorul de 6-2, 4-1 şi avantaj pentru tânăra jucătoare canadiană, pe serviciul Patriciei. Jocul a fost mult mai echilibrat decât o arată scorul, diferenţa fiind făcută în special de randamentul scăzut al Patriciei cu primul serviciu, doar de 41 la sută. Teoretic, jocul urma să fie reluat în dimineaţa de vineri (în România).

Întâlnirea dintre româncele Irina Bara şi Laura Paar a fost întreruptă la scorul de 7-6 (8-6), 4-0 pentru cea din urmă, după o oră şi 44 de minute. Tot miercuri spre joi erau programaţi să joace în primul tur Elena-Gabriela Ruse (contra americancei Usue Maitane Arconada) şi Marius Copil (împotriva taiwanezului Tung-Lin Wu), dar partidele lor n-au mai început şi au fost reprogramate.

Astfel, fumul produs de incendiile de vegetaţie din Australia a perturbat programul de la Melbourne pentru a doua zi consecutiv, existând tot mai multe temeri legate de desfăşurarea turneului, care urmează să înceapă pe tabloul principal pe 20 ianuarie.

Locuitorii din metropola australiană au primit măşti pentru filtrarea aerului, iar zeci de zboruri au fost anulate la Melbourne, din cauza vizibilităţii reduse.

Există, de asemenea, speranţe că ploile vor ajunge şi în partea sud-estică a ţării, unde zeci de focare devastează zone extinse de vegetaţie.

Incendiile din Australia au prefăcut în scrum peste 2.000 de case şi au ars 10 milioane de hectare, o suprafaţă mai mare decât Coreea de Sud sau Portugalia, luând şi 28 de vieţi omeneşti.

Citit 1299 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2020 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.