„Doresc aceeaşi constanţă în pregătire şi jocuri”

„Doresc aceeaşi constanţă în pregătire şi jocuri”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* interviu cu Viorel Tănase, antrenorul divizionarei secunde FCM Dunărea Galaţi *

Echipa gălăţeană de eşalon doi - FCM Dunărea, a avut două perioade de pregătire dense în vederea apropiatului start în retur. A fost perioada de început (din 11 ianuarie), apoi zece zile de cantonament în Poiana Braşov, urmate de alte câteva zile la Galaţi.

- În prima etapă a pregătirilor de iarnă, ne-am dorit, în principal, să realizăm acumulările fizice şi de forţă, necesare pe întregul parcurs al returului. În acest răstimp am susţinut doar un singur meci de verificare (1-0 cu FC Râşnov - gol marcat de Cârjan).   

- Cea mai importantă perioadă a pregătirilor s-a desfăşurat în Bulgaria. Să vorbim puţin şi despre ce s-a întâmplat pe litoralul ţării de la sud de Dunăre.

- Într-adevăr, am avut un cantonament de 12 zile, deosebit de fructuos şi deosebit de bine organizat. Ne-a preocupat continuarea pregătirii fizice, dar am fost interesat şi în special de latura  tehnico-tactică, ca şi omogenizarea echipei.

Am susţinut cinci partide, prilej cu care am putut să mă edific asupra potenţialului fiecărui jucător. Şi pot spune că sunt foarte mulţumit de felul cum au răspuns jucătorii solicitărilor noastre.

- Aţi avut un parcurs foarte reuşit în jocurile de verificare.

- Este ceea ce mi-am şi dorit. Mă interesează atitudinea băieţilor, care trebuie să se înveţe cu victoriile. Chiar dacă am întâlnit şi echipe din eşaloane inferioare, am cerut să le tratăm pe toate cu aceeaşi responsabilitate.

Chiar dacă unii antrenori declară că nu-i interesează rezultatele în meciurile de verificare, pe mine mă interesează toate rezultatele! De aceea am încercat să le insuflu jucătorilor această atitudine de învingător.

Şi rezultatele s-au văzut: cu o excepţie, am obţinut numai victorii, în care am marcat 26 de goluri şi am primit unul singur.

- Să trecem în revistă aceste rezultate.

- După acel 1-0 de la Râşnov, au fost cele 5 partide de pe litoralul bulgăresc: 0-1 cu Cernomoreţ Varna (locul 9 în prima ligă), 4-0 cu FC Suvorovo (Liga II), 9-0   cu FC Vladislav şi 10-0 cu Rapid Şumen (ambele din Liga a III-a) şi am încheiat cu întâlnirea cu Olimpia Bălţi (locul 4 în campionatul primei ligi a Republicii Moldova).

- Putem să-i exemplificăm pe golgeteri?

- Patriche -  cu 5 realizări, s-a situat în frunte. L-au urmat Cârjan (4), Ioviţă (3), State, Cristescu, Cucu, Petrescu şi V. Munteanu - câte 2, încheind cu băieţii care au înscris o singură dată - Coinac, Murar, Cristea şi Fărcăşanu.

După  mine, bucuria marcării unui gol trebuie să rămână mereu trează. Este un motiv de mobilizare a fiecărui jucător - ţine de atitudine, pe care vreau să o cultiv la toţi.

- În afară de rezultate, ce te-a mai mulţumit.

- Cum am tot spus, sunt mulţumit de modul cum au răspuns jucătorii comenzilor conducerii tehnice, de atitudinea tuturor. I-am văzut la lucru pe 24 din cei 25 de jucători (Velescu a acuzat o accidentare şi s-a pregătit separat), urmărindu-i cum s-au încadrat în sistemul de joc zonă, relaţii, trasee).

După această perioadă pot să afirm că FCM Dunărea va arăta cu totul altfel în returul campionatului.

- Ce mai este de pus la punct până pe 27 februarie (n.n. - data debutării meciurilor din retur?)

- În general, jucătorii au înţeles doleanţele conducerii tehnice; vreau ca toţi jucătorii să manifeste dorinţă pentru performanţă şi să răspundă, prin rezultate, eforturilor conducerii clubului.

Pe aceste vremuri cu multe probleme, s-au putut efectua pregătirile în condiţii de cantonament. Şi încă în două locaţii!

Până la retur ne vom continua pregătirile cu aceeaşi seriozitate, dorind să punem la punct ultimele preparative. Vom mai organiza şi două meciuri de verificare - cu CF Brăila (miercuri, 17 februarie) şi unul cu Unirea Slobozia (sâmbătă).

- Ai fost un jucător extrem de conştiincios - pe teren, dar şi în afara lui. Ce pretenţii ai în calitate de tehnician?

- Vreau ca jucătorii să conştientizeze  că pregătirea trebuie continuată la parametrii corespunzători pe-ntregul campionat, aşa cum au demonstrat-o în cele două cantonamente. Vreau, de asemenea, constanţă în joc, dar şi în pregătire.

Şi încă un lucru deosebit de important - să fie acordată toată atenţia vieţii sportive. De aici pornesc toate  realizările, dar şi… derapajele!

Citit 952 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.