Australian Open. Doar Simona Halep trece mai departe

Australian Open. Doar Simona Halep trece mai departe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE: Sorana Cîrstea (locul 74 WTA) a fost eliminată dramatic de americanca de 15 ani Cori Gauff (locul 67 WTA), miercuri dimineață, în turul secund de la Australian Open.

Gauff s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 7-5. În setul decisiv Cîrstea a condus cu 3-0, a fost egalată, reușind să mai câștige doar două game-uri.

La dublu, perechea Monica Niculescu/Misaki Doi (Japonia) a învins, miercuri, cu scorul de 6-7 (5), 6-4, 6-2, cuplul Anna Kalinskaia/Iulia Putintseva (Rusia/Kazahstan), calificându-se în turul al doilea al Australian Open. Următoarele adversare vor fi învingătoarele meciului Nao Hibino/Makoto Ninomiya (Japonia) - Lucie Hradecka/Andreja Klepca (Cehia/Slovenia), cap de serie numărul 11, care va avea loc joi.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat în turul secund al probei de dublu de la Melbourne, după ce au trecut de cuplul Dominic Inglot/ Aisam-Ul-Haq Qureshi  (Marea Britanie/Pakistan), scor 6-1, 3-6, 6-2. În turul următor, Tecău și Rojer vor întâlni câștigătorii din duelul Max Purcell/ Luke Saville - Andrey Rublev/ Andrei Vasilevski.

 


Simona Halep a avut parte de un meci cu multe emoții în turul inaugural de la Australian Open, amintind oarecum de ediția de acum doi ani, când s-a accidentat în primul tur şi totuşi a ajuns până în finală. Celelalte două românce care au jucat ieri, Irina Begu şi Monica Niculescu, au fost eliminate.

Halep, cap de serie 4, a câștigat, scor 7-6 (5), 6-1, în fața americancei Jennifer Brady (locul 49 WTA). Partida a fost începută greoi de româncă, care a fost condusă cu 2-0 și 4-2. A revenit şi a preluat conducerea cu 5-4,  iar apoi, după 5-5, le-a dat mari emoţii suporterilor săi: s-a dezechilibrat şi a căzut, cerând intervenţia fizioterapeutului pentru o accidentare la încheietura mâinii drepte. La 5-6, Halep a salvat trei mingi de set, pentru a reuşi să se impună în tie-break. Setul secund a fost dominat de Halep, care a mai cedat doar un singur game.

„În al doilea set mi-am recăpătat ritmul și am reușit s-o mișc mai bine față de primul set. Încheietura mă doare un pic, dar nu vreau să mă îngrijorez, ci sa mă concentrez pe recuperare. Probabil că pot repeta ce am făcut atunci (n.r. - finala din 2018, după accidentarea la gleznă în primul tur), nu știi niciodată!”, a declarat după meci Halep.

În turul următor, ea o va întâlni pe britanica Harriet Dart (locul 173 WTA), venită din calificări, care a învins-o în primul tur pe nipona Misaki Doi (locul 82 WTA), cu scorul 2-6, 6-4, 7-6 (6). Cele două nu s-au mai confruntat până acum.

Meciul dintre Halep și Harriet Dart va avea loc joi, de la ora 10.00 (ora României). Pentru victoria din primul tur, Simona Halep și-a asigurat 70 de puncte WTA. În turul al treilea, Halep ar putea da peste Danielle Collins (26 de ani, locul 25 WTA), acesta fiind considerat cel mai greu posibil meci din prima săptămână a turneului.

Niculescu și Begu, out

Celelalte două românce, care au jucat ieri în primul tur, au fost învins. Venită din calificări, Monica Niculescu (locul 129 WTA) a început promițător partida cu Alize Cornet (locul 61 WTA), a condus cu 4-0 și și-a adjudecat până la urmă primul set cu 7-5. Franțuzoaica a avut însă o revenire spectaculoasă și s-a impus în următoarele două seturi, cu 6-1, 6-0.

Irina Begu (locul 105 WTA) nu a avut prea multe șanse în fața olandezei Kiki Bertens (locul 10 WTA), cap de serie numărul 9, în runda inaugurală de la Australian Open. Românca a fost învinsă, scor 6-1, 6-4, în numai 75 de minute.

Alături de Halep, dintre românce a mai ajuns în turul doi Sorana Cîrstea (locul 74 WTA), care urma să joace în această dimineaţă împotriva americancei Cori Gauff (15 ani, locul 67 WTA), cea care a trecut în primul tur de veterana Venus Williams (39 ani, locul 55 WTA), cu scorul 7-6 (5), 6-3.

Altfel, noaptea trecută urmau să se dispute și meciurile de dublu în care sunt angrenați jucători români: Horia Tecău/ Jean-Julien Rojer (Olanda) împotriva perechii Dominic Inglot/ Aisam-Ul-Haq Qureshi (M. Britanie/ Pakistan) și Misaki Doi/ Monica Niculescu (Japonia) împotriva perechii Anna Kalinskaya/ Yulia Putintseva (Rusia/ Kazahstan).

Citit 1193 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2020 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.