Cu ochii pe Simona Halep

Cu ochii pe Simona Halep
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Simona Halep, cap de serie numărul 4, va juca în această dimineață, nu mai devreme de ora 10.00 (televizare Eurosport), în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la Melbourne. Adversară îi va fi, în premieră, britanica Harriet Dart (locul 173 WTA), jucătoare venită din calificări, care în primul tur a învins-o pe nipona Misaki Doi (locul 82 WTA).

Cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam a britanicei de 23 de ani a fost calificarea în turul al treilea la Wimbledon în 2019, unde a fost învinsă de liderul mondial, australianca Asleigh Barty. Dart a ajuns de cinci ori pe tabloul principal la un Grand Slam: Australian Open (2019 - turul I și 2020 - turul II), Wimbledon (2018 - turul I, 2019 - turul III) și US Open (2019 - turul I).

A ieşit şi Sorana

Altfel, Simona Halep este singura româncă rămasă în competiția de simplu, după ce Sorana Cîrstea (locul 74 WTA) a fost eliminată la mare luptă de americanca de 15 ani Cori Gauff (locul 67 WTA), miercuri dimineață, în turul secund de la Australian Open. Gauff s-a impus în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 7-5. În setul decisiv, Cîrstea a condus cu 3-0, a fost egalată, reușind să mai câștige apoi doar două game-uri. Pe tabloul principal au mai fost Irina Begu şi Monica Niculescu, ambele învinse în primul tur.

La dublu, perechea Monica Niculescu/ Misaki Doi (Japonia) a învins, miercuri, cu scorul de 6-7 (5), 6-4, 6-2, cuplul Anna Kalinskaia/ Iulia Putintseva (Rusia/ Kazahstan), calificându-se în turul al doilea. Următoarele adversare vor fi învingătoarele meciului Nao Hibino/ Makoto Ninomiya (Japonia) - Lucie Hradecka/ Andreja Klepca (Cehia/Slovenia), cap de serie numărul 11, care urma să aibă loc noaptea trecută.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer s-au calificat în turul secund al probei de dublu de la Melbourne, după ce au trecut de cuplul Dominic Inglot/ Aisam-Ul-Haq Qureshi  (Marea Britanie/ Pakistan), scor 6-1, 3-6, 6-2. În turul următor, Tecău și Rojer vor întâlni câștigătorii din duelul Max Purcell/ Luke Saville - Andrey Rublev/ Andrei Vasilevski.

Begu, retragere de la Fed Cup

Irina Begu (29 ani, locul 77 WTA), eliminată în primul tur de la Melbourne, și-a anunțat retragerea temporară de la echipa de Fed Cup, dorind să se concentreze mai mult pe calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”La Fed Cup n-o să fiu. L-am anunțat pe domnul Segărceanu (n.r. - căpitanul nejucător al echipei României) din decembrie că nu voi juca. În momentul de față, prioritatea mea este să mă calific la Olimpiadă. Am șase luni la dispoziție ca să fac asta, iar clasamentul nu e în favoarea mea în acest moment; mai am și câteva puncte de apărat în perioada următoare, iar în aceste condiții îmi va fi greu să joc la Fed Cup. Practic, de cinci ani am jucat an de an Fed Cup, de două ori pe an, însă în momentul de față va trebui să calculez mai bine și să iau o decizie cât mai înțeleaptă”, a declarat Begu, pentru site-ul treizecizero.ro.

În situația în care şi Simona Halep și-a anunțat absența de la întâlnirea cu Rusia (7-8 februarie), lotul României va arăta diferit față de cel de la semifinala din Franța. Cu Begu indisponibilă şi cu Mihaela Buzărnescu încă nerecuperată complet după o accidentare și cu Sorana Cîrstea care şi-a anunţat retragerea definitivă, la simplu Florin Segărceanu se va putea baza doar pe Ana Bogdan (locul 98 WTA) și gălățeanca Patricia Țig (locul 108 WTA), respectiv, pe Raluca Olaru la dublu. Mihaela Buzărnescu a anunțat că a revenit la antrenamente. ”M-am întors pe teren și sunt megaentuziasmată! Pentru moment, am voie să folosesc doar mâna dreaptă și în curând voi începe să joc și cu mână stângă”, a anunțat Buzărnescu.

Totodată, aceasta va putea fi șansa de intrare ”în lumina reflectoarelor” a tinerelor Gabriela Ruse, Irina Bara sau Jaqueline Cristian, aflate în primele 250 de jucătoare ale lumii.

Echipa României urmează să întâlnească reprezentativa Rusiei, la Cluj, în 7 şi 8 februarie, miza fiind calificarea la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, din aprilie.

Foto 1 wtatennis.com

Ex foto 2: Echipa României, la meciul de la Rouen, aprilie 2019 (Sonia Baciu)

Citit 1432 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Ianuarie 2020 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.