Simona Halep, rapid în semifinala de la Australian Open

Simona Halep, rapid în semifinala de la Australian Open
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Simona Halep - cap de serie 4 - s-a calificat în semifinala turneului de Grand Slam de la Melbourne după ce a învins-o, categoric, 6-1, 6-1, pe estonianca Anett Kontaveit, în numai 53 de minute. Evoluția Simonei a fost una de excepție, aceasta nedându-i vreo șansă adversarei de a-și  pune în practică vreo tactică. Simona a reușit statistici fabuloase pentru un meci de acest nivel: a câștigat 53 la sută din punctele jucate la retur, 100 la sută dintre cele la fileu, 78 la sută cu primul serviciu, și 11 gameuri la rând. ”Perfecțiunea nu există, dar sunt foarte fericită cu felul în care am jucat azi. M-am simțit minunat pe teren, m-am mișcat grozav, am simțit mingea foarte, foarte bine. A fost un meci grozav”, a declarat Halep la conferință.

„Simona a jucat un meci incredibil. Am încercat totul, dar a fost pur și simplu așa de puternică azi. Nu am putut găsi o armă care să funcționeze. Am încercat să fiu agresivă, dar n-am putut lovi prin ea. Așa că da, a fost dificil pentru mine”, a spus Kontaveit în conferința de presă de după meci.

Pentru Simona Halep este a doua semifinală de la Australian Open și este singura jucătoare de la actuala ediție care nu a pierdut set, iar reacțiile presei internaționale nu au întârziat să apară. ”Foarte robustă, Halep îşi urmează drumul ei. Românca, singura jucătoare care nu a pierdut vreun set, a dominat-o cu autoritate pe Kontaveit, obţinând biletul pentru semifinale. Jucătoarea estonă nu a găsit soluţii pentru a schimba ceva”, a scris L’Equipe.

 În semifinală o va întâlni pe iberica Garbine Muguruza (locul 32), care a câștigat în fața rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-5, 6-3. Partida se va disputa, joi dimineață, nu înainte de ora 6.30 (Eurosport). “Cred că e un meci dificil. Cred că oricând joci cu cineva din Top 5, înseamnă că ai ajuns departe în turneu. E o semifinală, deci sigur că mă aștept la o jucătoare de top. Sunt bucuroasă de o altă bătălie cu ea”, a spus Muguruza.

La meciurile directe conduce Muguruza, cu 3-2, cea mai recentă confruntare fiind cea de la Roland Garros, din 2018, când românca s-a impus în semifinale, scor 6-1, 6-4.

Citit 1486 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2020 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.