Egalitate după prima zi a disputei România - Rusia
Foto: Sonia Baciu

Egalitate după prima zi a disputei România - Rusia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Prima zi a întâlnirii dintre România și Rusia s-a încheiat la egalitate, după ce Ana Bogdan a câștigat, scor 6-3, 6-7 (5), 6-1, disputa cu Veronika Kudermetova, a doua jucătoare a echipei Rusiei. Ana Bogdan i-a creat multe probleme rusoaicei Veronika Kudermetova, care a comis nu mai puțin de 61 de erori neforțate. Pentru româncă este prima victorie în Fed Cup, iar punctul este unul extrem de important pentru România.

”Obiectiv îndeplinit. Ana a jucat foarte bine, are un potențial foarte mare. În Fed Cup meciurile sunt complet diferite. În seara aceasta vom analiza starea fetelor, sper ca Ana Bogdan sp se recupereze foarte bine și să facă un meci bun. Există șansa ca Rusia să o bage în joc pe Anna Blinkova”, a spus Segărceanu. Această posibilitate a dat-o de înțeles și rusoaica Veronika Kudermetova, când a răspuns că nu știe dacă va evolua în partida de sâmbătă, cu Gabriela Ruse.

Sâmbătă, de la ora 14.00, vor avea loc partidele dintre Ana Bogdan și Ekaterina Alexandrova (0-2 la meciurile directe, cea mai recentă înfrângere a fost la Limonge, în 2019), respectiv Gabriela Ruse și Veronika Kudermetova, iar meciul de dublu se va disputa între perechile Irina Bara/Raluca Olaru și Ana Blinkova/Anna Kalinskaya.

De reținut că în componența echipelor de dublu pot apărea modificări de ultim moment, la decizia căpitanilor celor două formații.


România a pierdut primul meci al întâlnirii cu Rusia, din playoff-ul Fed Cup, după ce Gabriela Ruse a fost învinsă, scor 6-1, 6-4 de Ekaterina Alexandrova. Românca a fost foarte emoționată, fiind la prima sa prezență în echipa de Fed Cup. Gabi Ruse, deși a arătat un tenis frumos, cu câteva gameuri intense, a fost condusă cu 5-0, a reușit să facă primul break pentru 1-5, ca apoi rusoaica să închidă setul cu 6-1. În actul secund, mult mai bun pentru româncă, aceasta a revenit de la 1-4 și 2-5, încurajată de colegele de echipă, dând speranțe publicului aflat în sala clujeană, într-un număr nu foarte mare, având în vedere că meciul s-a disputat vineri (de obicei partidele de Fed Cup aveau loc în weekend). „Având în vedere că a fost primul meu meci în Fed Cup, cred că a fost destul de bine. Am avut emoții mari, am încercat să mă bucur de toată atmosfera creată de suporterii care au venit să ne susțină, însă cred că nu am arătat cel mai bun tenis al meu. Sper să fie mai bine mâine și sa nu mai fiu atât de copleșită”, a spus Gabriela Ruse, în conferința de după meci. 

În ceea ce o privește pe Gabriela Ruse, care a debutat cu această ocazie în echipa României, căpitanul Florin Segărceanu a arătat că este încrezător în aceasta. ”Nu aș zice că a jucat rău, toate game-urile au fost egale, iar scorul de 6-1 nu arată cursul acelui set. A avut în față o jucătoare foarte bună, cu turneu câștigat în acest an (n.r. Shenzhen)”, a declarat Segărceanu.

În a doua partidă a competiției de la Cluj, se va confrunta Ana Bogdan cu Veronika Kudermetova.

Sâmbătă, de la ora 14.00, vor avea loc partidele dintre Ana Bogdan și Ekaterina Alexandrova, respectiv Gabriela Ruse și Veronika Kudermetova, iar meciul de dublu se va disputa între perechile Irina Bara/Raluca Olaru și Ana Blinkova/Anna Kalinskaya. De reținut că în componența echipelor de dublu pot apărea modificări de ultim moment, la decizia căpitanilor celor două formații.

Citit 1643 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Februarie 2020 09:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.