România, la un pas de turneul final. Un vis mult prea frumos (FOTO)
Foto: Sonia Baciu

România, la un pas de turneul final. Un vis mult prea frumos (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pornită cu șansa a doua, echipa României de Fed Cup a pierdut, la limită, calificarea în turneul final al competiției, după ce a fost învinsă, scor 2-3 (1-1, după prima zi), de Rusia în playoff-ul disputat vineri și sâmbătă, la Cluj Napoca.

Meciul decisiv a fost cel de dublu, încheiat cu scorul de 6-3, 6-2, pentru rusoaice. Dacă Rusia a mers pe perechea anunțată încă de joi, la tragerea la sorți - Anna Kalinskaya/ Anna Blinkova, de partea României a fost nevoie de o schimbare de ultim moment, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. Căpitanul nejucător Florin Segărceanu a făcut câteva precizări cu privire la decizia pe care a luat-o și care a surprins pe toată lumea, în contextul în care Jaqueline Cristian obținuse victoria României și egalarea după meciurile de dublu. ”A fost o decizie de ultimă clipă, forțată, pentru că Raluca Olaru avea o contractură și ne-a spus că nu este pregătită 100 la sută fizic pentru acest meci”, a declarat Segărceanu la conferința de presă de după înfrângere. ”Întotdeuna speri la un rezultat bun și să iei cele mai bune decizii, dar uitându-ne la clasamentul rusoaicelor, știam că o sa fie dificil să avem un meci strâns. Am fost foarte aproape de o minune, cred că era o minune sa câștigăm acest meci. O felicit pe Jaqueline pentru curaj și modul în care a jucat. Pentru mine, finalul acestei întâlniri este unul mulțumitor chiar dacă nu am reușit să câștigăm. Am venit cu trei jucătoare noi în echipă și cred că este o experiență foarte bună pentru ele. Sunt jucătoare tinere și reprezintă practic viitorul acestei echipe”, a concluzionat Segărceanu.

Jaqueline Cristian, meciul carierei

Jaqueline Cristian a fost surpriza extrem de plăcută a acestei confruntări. Aflată pe locul 197 WTA, Cristian a debutat în echipa de Fed Cup a României și a obținut o victorie extrem de importantă pentru cariera sa, câștigând în fața unei jucătoare de top, Veronika Kudermetova (locul 38 WTA). ”M-am simțit foarte bine, am intrat pe teren foarte hotărâtă. M-am bucurat foarte mult de joc și de șansa pe care am avut-o și am crezut în ea până la capăt”, a spus jucătoarea de 21 de ani. În ceea ce privește evoluția de la dublu, unde Jaqueline Cristian a intrat pe teren la doar 30 de minute de la meciul anterior, aceasta a recunoscut superioritatea adversarelor. ”A fost un meci foarte intens, ne-am bucurat foarte mult să fim acolo. Atmosfera a fost foarte bună și am intrat motivate. Probabil s-a simțit oboseala din partea mea, dar adversarele au jucat foarte bine. A fost o luptă care s-a încheiat bine pentru ele. Ne-am dorit enorm victoria și am dat tot ce am avut, dar nu a fost sa fie ziua noastră”, a spus Jaqueline Cristian. Aceasta a fost completată de partenera sa, Gabriela Ruse. ”Și eu m-am simțit bine pe teren, ca întotdeauna alături de Jaqueline. Așa cum am spus după semifinala de la BRD Open, ne-am dorit mult să fim în echipa de Fed Cup și cred că am făcut o treabă bună in condițiile date. Jaqueline a jucat foarte bine, și Ana a fost foarte aproape. Noi suntem unite, ne dorim să jucam din ce în ce mai bine și să fim din nou o echipă”, a concluzionat Ruse.

Rezultatele meciurilor de simplu au fost: Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6; Ana Bogdan - Veronika Kudermetova 6-3, 6-7 (5), 6-1; Ana Bogdan - Ekaterina Alexandrova 7-5, 3-6, 7-5 și Jaqueline Cristian - Veronika Kudermetova 7-5, 6-3.

Dublu, decisiv a treia oară

Pentru România este al treilea meci la rând decis în partida de dublu și al doilea consecutiv pierdut în acest mod, după semifinala cu Franța de anul trecut. Ca urmare a acestui rezultat, România va juca, în aceeași perioadă cu Turneul Final al Fed Cup din aprilie, un meci de baraj pentru a rămâne în Grupa Mondială.

Celelalte rezultate din play-off au fost: SUA - Letonia 3-2, Olanda - Belarus 2-3, Brazilia - Germania 0-4, Spania - Japonia 3-1, Elveția - Canada 3-1, Belgia - Kazahstan 3-1 și Slovacia - Marea Britanie 3-1. Câștigătoarele vor merge la Budapesta, alături de finalistele de anul trecut, Franța și Australia, Cehia (wild card) și Ungaria (țara gazdă), în timp ce învinsele vor juca barajul pentru rămânere în prima grupă mondială.

 
Citit 1470 ori Ultima modificare Duminică, 09 Februarie 2020 11:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.