Patricia Ţig a revenit în Top 100 WTA

Patricia Ţig a revenit în Top 100 WTA
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălăţeanca Patricia Ţig a trecut de primul tur în turneul WTA de la Hua Hin (Thailanda), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, în urma victoriei din partida cu Wang Yafang (China, locul 54 WTA), scor 6-1, 1-6, 7-6 (7-5). Cu acest succes, Ţig reintră între primele o sută de jucătoare din clasamentul mondial.

La un an de la revenirea în circuitul profesionist, după perioada de pauză în care a devenit mamă, Patricia Ţig a reuşit să reintre şi în Top 100 WTA. Victoria obţinută, ieri, în Thailanda, i-a adus un plus de 28 de puncte, cu care apare în clasamentul în timp real pe poziţia 96. Oficial, gălăţeanca stabilită de câţiva ani în Braşov a abordat acest turneu de pe locul 105, însă WTA nu i-a adăugat la actualizarea de luni şi punctele obţinute săptămâna trecută prin ajungerea în finala turneului ITF de 25.000 dolari, de la Nonthaburi, astfel că ea, practic, începea meciul de ieri de pe locul 101, având ca miză şi intrarea în primele o sută de locuri ale ierahiei WTA.

Partida cu Wang Yafang a avut şuişuri şi coborâşuri abrupte şi un ultim set extrem de echilibrat, cu final dramatic, tensionat şi de arbitra de scaun. Ţig a început excelent meciul şi a luat primul set cu 6-1, în 26 de minute. Actul al doilea a fost exact invers, dominat de Wang şi pe fondul multor greşeli neforţate ale româncei, iar scorul a fost în oglindă, tot 6-1, dar pentru sportiva din China.

Perioada bună avută de Wang a continuat şi la începutul setul decisiv, aceasta adjudecându-şi primele două game-uri. Patricia Ţig, jucătoarea mai ofensivă din acest meci, s-a redresat, a replicat la timp şi a ajuns să conducă cu 3-2. Grijile au reapărut după ce la 3-3 a pierdut pe propriul serviciu, dar a răspuns cu un re-break, a avut 5-4 şi 6-5, n-a reuşit să închidă meciul pe serviciul chinezoaicei şi s-a ajuns în tie-break. Ţig l-a început bine, s-a desprins la 4-1, dar tot nu s-a scăpat de emoţii, dimpotrivă. Adversara a egalat, iar la 4-4 a urmat o decizie anapoda a arbitrei. Patricia a avut o minge lungă, care a prins tuşa, adversara a crezut că e afara, a dat în lehamite în minge, trimiţând afară şi chiar a ridicat mâna să ceară „challenge”, simultan cu Patricia. Arbitra a văzut-o doar pe Ţig şi a luat decizia de repetare a punctului, deşi trebuia, clar, să fie minge câştigătoare pentru gălăţeancă. Protestele îndelungate ale Patriciei n-au contat, a rămas repetarea, iar Ţig a reuşit să treacă cu brio peste frustrare şi de la 5-5 a făcut cele două puncte de care mai avea nevoie pentru victorie.

În turul următor, optimi de finală, Patricia va juca, cel mai probabil joi, cu o altă sportivă din China, You Xiaodi (210 WTA), pe care săptămâna trecută a învins-o, la Nonthaburi, cu 5-7, 6-3, 6-2.

Thailanda este una din zonele preferate ale Patriciei Ţig, ea petrecându-şi chiar şi o vacanţă acolo. La Hua Hin a mai jucat cu ani în urmă, pe vremea când turneul de acolo era doar unul ITF, de 25.000 de dolari.

Citit 1698 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.