Tenis. România, baraj pe teren propriu cu Italia
Foto: Sonia Baciu

Tenis. România, baraj pe teren propriu cu Italia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa de Fed Cup a României se va duela cu Italia în play-off-ul de menținere în Grupa Mondială a competiției, conform tragerii la sorți care a avut loc, marți, la Londra. În weekend, "tricolorele" (Ana Bogdan, Irina Bara, Gabriela Ruse, Raluca Olaru şi Jaqueline Cristian) au pierdut, la limită, scor 2-3, meciul cu Rusia, de la Cluj-Napoca, iar acum au nevoie de victorie în fața italiencelor, pentru a rămâne în elita mondială. Confruntarea cu Italia va avea loc în zilele de 17 și 18 aprilie 2020, iar țara noastră va găzdui meciurile, cel mai probabil tot la Cluj. În cazul în care va trece de Italia, România va juca din nou în calificările pentru finala Fed Cup de la Budapesta, ediţia de anul următor.

România, semifinalistă anul trecut, a fost cap de serie la tragerea la sorţi, în timp ce Italia (Jasmine Paolini - locul 94 WTA, Camila Giorgi, Giulia Gatto-Monticone, Martina Trevisan, Elisabetta Cocciaretto, căpitan nejucător Tathiana Garbin) a câştigat grupa B din Grupa I valorică a zonei Europa-Africa, după 3-0 cu Austria, 2-1 cu Estonia şi 3-0 cu Grecia.

Cele două echipe s-au înfruntat până acum de trei ori, iar Italia conduce cu 2-1 în meciurile directe. Singura victorie a României s-a înregistrat în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu.

Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre.

Citit 873 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.