Fotbal. Bătălie finală în trei

Fotbal. Bătălie finală în trei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe lângă primele trei clasate, CFR Cluj, "U" Craiova şi FCSB, în penultima etapă a sezonului regular din Liga I şi-a mai asigurat intrarea în play-off şi FC Botoşani. Pentru ultimele două locuri va fi, în ultima rundă, o luptă în trei, între Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaş şi Viitorul Constanţa.

Prin victoria cu 1-0, din deplasare, în faţa celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, formaţia FC Botoşani a scăpat de emoţii şi acum are deja calificarea asigurată între primele şase, şi-a fixat un nou obiectiv, locul 4 şi ajungerea în cupele europene, conform patronului clubului, Valeriu Iftime.

Şi cei de la Astra Giurgiu ar fi putut să închidă socotelile, însă au fost egalaţi în minutul 88 al meciului cu Hermannstadt. Totuşi, rezultatul (2-2) este unul bun pentru Astra (41 puncte), care are soarta intrării în play-off doar în propria evoluţia. Duminică, va juca acasă cu Sepsi, partidă în care îi ajunge şi un rezultat de egalitate. Dacă pierde, va depinde de jocul rezulatelor, având nevoie ca Gaz Metan să piardă şi Viitorul să nu câştige.

Gaz Metan Mediaş (40 puncte) este şi ea "independentă", victoria din meciul cu Dinamo fiindu-i de ajuns. Dacă realizează o remiză cu dinamoviştii, va avea nevoie ca Viitorul să nu câştige cu Academica Clinceni. Medieşenii ar avea ceva şanse chiar şi la înfrângere, condiţia fiind ca Viitorul să fie învinsă de formaţia din Clinceni.

Cea mai grea situaţie o are echipa lui Gheorghe Hagi, Viitorul, care are nevoie şi de un joc al rezultatelor favorabil. Dacă o învinge pe Academica Clinceni, va mai trebuie fie ca Astra să piardă cu Sepsi, fie ca Gaz Metan să nu o bată pe Dinamo. În cazul în care face doar egal cu Academica, singura variantă ar mai fi ca Dinamo să învingă pe Gaz Metan.

Toate cele trei partide în care miza este intrarea în play-off se vor disputa duminică, de la aceeaşi oră, 16.30: FC Viitorul - Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaş - Dinamo şi Astra Giurgiu - Sepsi Sf. Gheorghe.

La egalitate de puncte, primul criteriu de departajare îl reprezintă rezultatele directe: Viitorul - Gaz Metan 4-1, Gaz Metan - Viitorul 1-0, Astra - Viitorul 1-1, Viitorul - Astra 0-1, Astra - Gaz Metan 1-0, Gaz Metan - Astra 1-0.

Un alt meci din acestă ultimă etapă a sezonului regular care se poate dovedi extrem de important la final este cel dintre primele două clasate, "U" Craiova (46 puncte) - CFR Cluj (49 p), care va avea loc tot duminică, dar de la ora 20.00.

Celelalte jocuri din ultima rundă a "regularului" vor fi: sâmbătă, 22 februarie, FC Voluntari - FC Hermannstadt (ora 14.30) şi FCSB - Chindia Târgoviște (20.00); luni, 24 februarie, FC Botoşani - Politehnica Iaşi (20.00).

Proiect de extindere la 16 echipe

Conducerea Federației Române de Fotbal (FRF) a comandat unei firme olandeze să realizeze un studiu asupra campionatului Ligii I, iar prosport.ro susţine că specialiștii batavi i-au transmis lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, că Liga I ar fi mult mai puternică în condiţiile în care prima divizie ar fi formată din 16 echipe. În plus, campionatul respectiv ar urma să nu se mai dispute cu play-off și play-out, aşa cum se întâmplă acum.

Proiectul ar fi fost finalizat, iar sursele prosport.ro afirmă că Răzvan Burleanu dorește ca schimbarea numărului de echipe în Liga I să se întâmple din campionatul 2021-2022. Acest aspect va fi supus analizei membrilor Comitetul Executiv în şedinţa de luna viitoare. Doritul nou sistem competiţional ar prevede că, în sezonul competițional menţionat, din Liga a II-a în Liga I vor promova patru formații, iar Liga a II-a urmează să fie formată din două serii.

Citit 1216 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2020 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.