United, obiectiv ratat - turneul final al Cupei României
Foto: Sonia Baciu

United, obiectiv ratat - turneul final al Cupei României
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: United a ratat calificarea în turneul final al Cupei României, după ce a pierdut, scor 1-2, în disputa cu Imperial Wet Miercurea Ciuc. Golul gălățenilor a fost marcat de Cireș, în timp ce pentru oaspeți a punctat, de două ori, Rakic. Al doilea gol, cel al calificării, a fost marcat din penalty. 

Altfel, de săptămâna viitoare va începe play-off-ul Ligii I de futsal, iar United va juca în prima etapă, în deplasare, cu Dunărea Călărași.


Cele mai bune două echipe din futsalul românesc, United Galați și Imperial Wet Miercurea Ciuc vor juca, astăzi, în sferturile de finală ale ”Cupei României”. Partida dintre finalistele ediţiei trecute a Ligii 1 va avea loc de la ora 16,00, la Sala Sporturilor ”Dunărea”.

Pentru gălățeni este a treia prezență consecutivă într-o fază avansată a competiției, după finala de anul trecut, pierdută la limită, scor 1-2, în fața celor de la Dunărea Călărași, respectiv sferturile de finală din 2017-2018, când au jucat chiar cu adversarii de astăzi, scor 7-2 pentru ciucani.

Meciul este de fapt adevărata finală a competiţiei, chiar dacă sorţii au programat-o mult mai devreme, întâlnindu-se primele două clasate din Liga 1, acolo unde harghitenii au terminat sezonul regulat cu un plus de doua puncte. Ţinând cont că este şi ca un prolog al celei mai probabile finale de campionat şi în acest sezon, plus miza foarte mare, câştigătoarea de astăzi urmând să ai aibă apoi culoar foarte accesibil spre trofeul Cupei României, Florin Ignat, antrenorul principal de la United, vrea să aibă o susținere mare din partea suporterilor gălățeni.

”Este un meci foarte important pentru noi, ne vom juca o șansă uriașă de a cuceri trofeul, cu toate că momentan doar ne-am califica în Final Four. Băieții s-au pregătit exemplar și sper să avem sala plină la ora jocului. E acel gen de meci în care ți-ar plăcea să joci mereu. Toată lumea știe cât de puternici sunt cei de la Imperial Wet Miercurea Ciuc şi sper ca astăzi să fim noi mai buni”, a declarat antrenorul-jucător al echipei gălăţene.

În aceeași notă de optimism este și unul dintre cei mai experimentaţi jucători de la United, Mimi Stoica, care este şi căpitanul naționalei României. ”Avem echipă foarte bună și sunt convins că va fi un meci spectaculos. Ne-am bucura mult în eventualitatea unei victorii, dar asta n-ar însemna că suntem câștigători ai Cupei. Trebuie să fim concentrați la fiecare partidă. Sâmbătă, o sală plină ne-ar oferi o șansă în plus în duelul cu Ciucul”, a precizat Mimi Stoica.  

Constantin Burdujel, unul dintre cei patru jucători din Republica Moldova care joacă pentru United are convingerea că va avea şi susţinerea multor basarabeni. ”Vom lupta pentru Galați și pentru șansa de a cuceri un trofeu, clubul fiind foarte aproape de acest obiectiv și în sezoanele precedente. Așteptăm publicul la sală. Ştiu că vor fi și mulți basarabeni la meci, fie că vorbim de oameni care lucrează în Galați sau de studenți. De asemenea, familiile noastre vor fi la această partidă foarte importantă pentru noi, astfel că vom juca cu motivaţie şi determinare la nivel maxim”, a declarat Constantin Burdujel, căpitanul echipei gălățene.  

Juniorii, meci restant în Liga Elitelor

Echipa de juniori Under 19 de la United va juca, astăzi (ora 13,15), pe teren propriu, cu Ceahlăul Piatra Neamț, într-o partida restantă din prima etapă a Campionatului Naţional rezervat acestei categorii de vârstă. În clasament, United se află pe locul al doilea, la egalitate (6 puncte) cu formația KSE Târgu Secuiesc, în timp ce locul al treilea este ocupat de Ceahlăul, cu 3 puncte.

Citit 3737 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2020 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.