Volei. CSU Belor a pierdut locul 5
Foto: Sonia Baciu

Volei. CSU Belor a pierdut locul 5
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: CSU Belor a încheiat pe locul șase în sezonul regulat, după ce a pierdut, scor 1-3, în fața formației CSM Lugoj. În play-off (locurile 1-6), în prima etapă, CSU Belor va juca cu Volei Alba Blaj - campioana en-titre și ocupanta locului întâi. Partida va avea loc pe 7 martie, în deplasare. (SB)


Pentru echipa gălățeană CSU Belor, meciul de astăzi, din primul eșalon feminin de volei, are cea mai mare importanță. Întâlnește formația CSM Lugoj cu care se află în dispută directă pentru poziția a cincea în clasament.

Înaintea acestei partide, CSU Belor ocupă locul al șaselea, cu 26 de puncte, în timp ce lugojencele au 28 de puncte. Interesul pentru locul cinci este acela că acesta permite ocupantei participarea într-o cupă europeană, pe când celălalt asigură calificarea numai într-o cupă balcanică.

Fetele nostre s-au poziționat de multă vreme pe locul râvnit, în tot turul campionatului, iar de câteva etape în avantaj s-au aflat oaspetele noastre de astăzi. Cele două echipe sunt de forțe sensibil egale: au câștigat meciurile cu echipele din spatele lor, dar au pierdut, fără drept de apel, în fața celor de pe podium. În ceea ce privește meciurile directe dintre cele două echipe, care fac subiectul acestor rânduri, elevele antrenorului Bogdan Paul au un ușor... ascendent., întrucât meciul turului actualului campionat a fost câștigat de gazde, cu 3-2, iar punctul câștigat de gălățence poate conta foarte mult.

Judecând situația după prezentările de mai sus, "studentele" pornesc cu prima șansă. De aceeași părere este și antrenorul Bogdan Paul. "Am pregătit cu mare atenție acest meci, avem întregul lot valid. Au fost două indisponibilități, dar acum totul este bine și vom putea prezenta cea mai bună formulă de echipă. Iar când va fi nevoie, vor da o mână de ajutor și fetele de pe bancă".

Același optimism emană și Silviu Șoimu, președintele CSU. "Sunt asigurate toate detaliile pentru un joc bun și o victorie pe care o dorim atât de mult. Dorim și prezența publicului, care ne poate ajuta foarte mult, pentru ca totul să fie în regulă".

Întâlnirea de astăzi va începe la ora 18.00 și va fi găzduită de Sala Sporturilor ”Dunărea”. Arbitrajul va fi asigurat de Cristian Cristea (București), ajutat de constănțeanul Lucian Stănia.

În ultima rundă a sezonului regulat, CSU Belor va avea etapă liberă, în timp ce lugojencele vor juca, acasă, cu CSM Volei Alba Blaj - campioana en-titre și liderul actualului sezon.

Altfel, întâlnirea de astăzi dintre CSM Medgidia și Dinamo București (Divizia A1 - feminină) va fi condusă de arbitri internaționali gălățeni Florin Dimachi și Lucian Năstase.

Citit 1208 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 10:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.