Trei luni pentru un brânci!

Trei luni pentru un brânci!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu toate că returul Ligii I s-a reluat de câteva zile, fundaşul Oţelului Samoel Cojoc n-are drept de joc din cauza unei pedepse primite în toamnă * Eliminat la un meci de Liga a III-a, el trebuie să respecte un regulament absurd al Federaţiei, pierzând între timp 5 jocuri de prim eşalon * Soarta face că tot el a absentat un an de zile şi din cauza unei accidentări grave *

Operaţie la genunchi, apoi „fractură” de norme

Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal, contestat deseori de cei care trebuie să-l respecte, conţine o enormitate care anulează dreptul la muncă al unui jucător legitimat la Oţelul Galaţi.

Despre fundaşul dreapta Samoel Cojoc este vorba, individ care – iată, ce soartă! – în ultimul an de zile a trebuit să treacă şi peste o cruntă operaţie la genunchi.

Proaspăt recuperat în toamnă, după ce, la un moment dat, nici nu mai putea merge ca lumea pe stradă, fotbalistul a fost folosit în câteva partide de Liga a III-a pentru a se acomoda cu fenomenul pe care în decurs de câteva luni îl urmărise doar din patul de spital.

Pe 20 noiembrie 2009, la un joc cu Willy Bacău, „oţelarul” a fost eliminat pentru că a avut un duel mai bărbătesc la minge cu un adversar. A fost un brânci fotbalistic şi nimeni nu contestă eliminarea, ci urmările sale. 

„Îşi ispăşeşte pedeapsa la Liga a III-a”

Scriam zilele trecute că Samoel este din nou bun de joc, nimic mai eronat! Pentru că regulamentul este întortocheat, explicaţia nu putea veni decât de la o persoană care cunoaşte în amănunt acest labirint.

Ilie Hagioglu, directorul sportiv al Oţelului, care conduce şi Centrul de Copii şi Juniori, a ţinut să explice de ce Cojoc încă mai are de stat pe bară înainte de a „ghidona” iarăşi mingea într-un meci oficial.

„Regulamentul FRF stipulează că un jucător eliminat într-un meci oficial, trebuie să-şi ispăşească pedeapsa la nivelul la care a fost sancţionat. El a luat cartonaş roşu la Liga a III-a. Ei bine, trebuie să stea două etape de Liga a III-a!”, a precizat oficialul grupării roş-alb-albastre.

Situaţia a devenit clară abia după ce am consultat încă o dată calendarul competiţional. 

Ghinion şi cu Şcoala din Rădăuţi!

Dat afară din meciul disputat pe 20 noiembrie, în penultima rundă a turului fostei Divizii C, sportivul de 20 de ani a fost suspendat pentru două runde.

Prima etapă de penitenţă a fotbalistului ar fi trebuit să se consume pe 27 noiembrie, dar duelul cu Şcoala de Fotbal Rădăuţi n-a mai fost programat, echipa suceveană retrăgându-se din campionat.

„Cum n-a fost întocmită foaie oficială la acel meci, se consideră că n-a avut loc, deci Cojoc nu şi-a ispăşit atunci prima etapă de suspendare”, a adăugat Hagioglu.

Turul Ligii a III-a lua atunci sfârşit, cu două săptămâni înaintea primului eşalon, iar Samoel bătea din buze pe margine, în aşteptarea primăverii!

Prinde jocul cu CFR Cluj?

Eşalonul al treilea reintră în pâine la sfârşitul acestei săptămâni, când Oţelul II, formaţia pe care fundaşul dreapta o lăsa în toamnă în inferioritate numerică, va întâlni pe teren propriu „satelitul” lui Politehnica Iaşi.

Eroul acestei poveşti nebune va sta pe tuşă, fireşte, şi o va face şi săptămâna viitoare, când Oţelul II va presta oficial cu FCM Dunărea II Galaţi.

De la acel blestemat cartonaş roşu, fotbalistul a pierdut patru jocuri de Liga I - cu Astra Ploieşti, FC Vaslui, Universitatea Craiova şi Internaţional Curtea de Argeş.

Şi ar putea rata şi marea provocare cu CFR Cluj, dacă cele două formaţii ale clubului gălăţean vor fi programate în aceeaşi zi la finele săptămânii următoare.

Trei luni şi cinci meciuri „out” pentru o îmbrâncitură! Era o vorbă prin filmele româneşti din anii ’70: nu e cam mult?

Comentariu foto: Samoel Cojoc a dovedit o formă foarte bună în cantonamentul din Antalya, dar nu şi-o poate dovedi încă în meciurile oficiale

Citit 1277 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.