Gălăţence titulare în echipele naţionale ale României

Gălăţence titulare în echipele naţionale ale României
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Două dintre fotbalistele formaţiei gălăţene FC Universitatea (locul 2 în prima ligă), Maria Stamate şi Carmen Marcu, se află în Turcia, cu echipa naţională de senioare a României, respectiv, cea de junioare Under 19.

Ambele reprezentative participă la turnee amicale, fiecare jucând primul meci. Prima reprezentativă a întâlnit naţionala din Hong Kong, pe care a învins-o cu 4-1. Maria Stamate a fost titulară şi a terminat în teren partida sa de debut la echipa de senioare a României. Selecţionerul Mirel Albon a folosit următoarele jucătoare: Câmpean - Maria Stamate, Codrescu, Grecu (Meluță, min. 46), Gered - Herczeg (Bortan, min. 46), Papp (Voicu, min. 60), Hornea (Olar, min. 55) - Negrea (Ciolacu, min. 60), Predoi (Rus, min. 55), Laiu. În acest stagiu din Turcia, tricolorele vor mai disputa două partide amicale, în compania selecționatelor Belarusului (sâmbătă, 7 martie, ora locală 15.00, la Belek) și Ungariei (10 martie, ora locală 11.00, la Alanya).

Echipa naţională de junioare mari (Under 19), care se pregăteşte pentru Turul de Elită - ultima fază a calificărilor pentru Campionatul European, participă la turneului internațional "Mediterranean Pearl". În primul meci, România U19 a remizat cu selecționata similară a Bulgariei, scor 0-0. Gălăţeanca Carmen Marcu a jucat tot meciul. La acest turneu din Turcia mai participă alte patru reprezentative U19: Ungaria, Slovacia, Irlanda de Nord și Belarus. Următorul joc al României se va desfășura în compania selecționatei Ungariei, pe 7 martie, de la ora locală 18.00. În funcție de rezultatele obținute în faza grupelor, tricolorele U19 vor mai disputa un meci pentru stabilirea clasamentului final. Apoi, în perioada 6-14 aprilie, în Olanda, vor avea marele examen, turneul de calificare la Campionatul European, unde se vor lupta cu Olanda, Scoţia şi Islanda pentru primul loc, singurul care duce la turneul final.

Citit 2902 ori Ultima modificare Vineri, 06 Martie 2020 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.