Oţelul şi Sporting, start cu dreptul în returul Ligii a III-a

Oţelul şi Sporting, start cu dreptul în returul Ligii a III-a
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE: Scor identic pentru cele două echipe gălățene ce au jucat astăzi în returul eșalonului al treilea de fotbal. SC Oțelul a învins, scor 3-1, formația CSM Pașcani, ultima clasată, după ce a revenit de la 0-1, în timp ce lieștenii de la Sporting s-au impus cu 3-1 în fața Forestei Suceava.  În etapa următoare va juca doar Sporting (deplasare la Husana Huși), gălățenii de la Oțelul vor avea ”liber” în urma retragerii echipei ACS Universitatea ”Dunărea de Jos”. (SB)


 

Astăzi, pentru formaţiile gălăţene din eşalonul al treilea se dă startul în retur, cu una dintre ele pierdută pe drum, ACS Universitatea „Dunărea de Jos” anunţând ieri federaţia că nu mai continuă competiţia. Oţelul şi Sporting Lieşti încep a doua parte a campionatului pe teren propriu, jucând cu CSM Paşcani, respectiv Foresta Suceava.

Fotbalul gălăţean a suferit o pierdere dureroasă, oficializată ieri, cu o singură zi înaintea primei etape din retur: ACS Universitatea „Dunărea de Jos” a anunţat Federaţia Română de Fotbal că nu mai continuă competiţia. Formaţia studenţească ar fi urmat să joace astăzi, în deplasare, cu echipa KSE Tg. Secuiesc, site-ul Comisiei Centrale de Arbitri anunţând de ieri că acest meci nu se mai dispută.

Şi-au bătut joc de jucători

Întârzierea cu care s-a luat decizia retragerii a adus jucătorii fostei echipe gălăţene într-o situaţie delicată, în imposibilitatea de a se legitima pentru retur la echipe din Liga 3 sau eşaloanele superioare pentru că au devenit liberi de contract abia acum, după expirarea perioadei de transferuri (17 februarie). Cel mai inspirat a fost atacantul Adrian Grigoraş, care plecase din timp la Sporting Lieşti.

Singura lor variantă este trecerea la formaţii din Liga a IV-a şi a V-a, lucru care s-a realizat în cursul zilei de ieri, aproape toţi trecând la cele două formaţii ce luptă pentru primul loc în al patrulea eşalon, Avântul Valea Mărului şi Zimbrul Slobozia Conachi.

După Ţuiu, transferat încă de acum câteva săptămâni, cei din Valea Mărului au semnat ieri cu alţi 11 jucători ce au evoluat în tur la ACS Universitatea „Dunărea de Jos: Olaru, Morogan, Moise, Iancu, Hilohe, Ignat, Chiriac, Ţuiu, Mohoriţă, Blănaru, Maţoianu şi Perju.

Aproape toţi ceilalţi erau ieri în discuţii avansate cu Zimbrul Slobozia Conachi. De altfel, Eugen Baştină, ultimul antrenor principal al celor de la ACS Dunărea de Jos, a fost şi el ofertat să preia pe Zimbrul, existând discuţii şi ca formaţia din Slobozia Conachi să-şi joace partidele considerate pe teren propriu la stadionul "Portu Roşu", acolo unde evolua formaţia studenţească.

Se anunţă goluri multe la Oţelul

SC Oţelul priveşte returul ca o campanie de pregătire a următoarei ediţii, când se speră să poată ataca promovarea. Acum este pe locul şase, la egalitate de puncte cu CSM Focşani (locul 5), propunându-şi pentru partea secundă a campionatului să se apropie de primele două clasate, pentru că „trebuie să arătăm că pregătim cum se cuvine campionatul următor, să formăm o echipă puternică, cu pretenţii mult mai mari”, conform antrenorului principal Alexandru Ciobanu.

Tehnicianul gălăţean spunea la startul pregătirilor pentru retur că îşi doreşte încă un fundaş central în lot, aspect care nu s-a concretizat. „A revenit la noi Alexandru David (n..r. – fundaş lateral), care poate să suplinească eventualele absenţe ale lui Puţanu sau Ghiocel, chiar dacă nu este chiar o soluţie specializată pe acest post”, a mai spus Alexandru Ciobanu.

Astăzi, în primul meci oficial al anului, este de aşteptat ca Oţelul să aibă multe reuşite ofensive, în faţa unei adversare modeste, CSM Paşcani, ultima clasată având lotul alcătuit din mulţi juniori.

Sporting începe cu o fruntaşă

Sporting Lieşti are în prima etapă a returului, pe teren propriu, un meci foarte greu, în compania celor de la Foresta Suceavă, care se află pe locul secund și continuă să țintească promovarea. De altfel, formația antrenată de Ionuț Niculcea are un program dificil în a doua parte a campionatului, urmând să joace pe teren propriu cu mai toate echipele din partea superioară a ierarhiei. "Vom avea câteva meciuri dificile, cu pretendentele din fruntea clasamentului Seriei I, pe care va trebui să le gestionăm cât se poate de bine, mai cu seamă că vom fi gazde. Acestea sunt echipele din Suceava, Bacău, Rădăuți și Oțelul. Avem și meciuri de unde putem acumula puncte, precum cele de la Huși sau Tg. Secuiesc. Dacă ne vom suplimenta eforturile, atunci cu siguranță că ne vom atinge obiectivul stabilit, o clasare între primele opt echipe”, a declarat antrenorul principal al echipei lieștene.

La startul în retur, Sporting se află pe locul 10 în prima serie, cu 16 puncte, golaveraj 21-24, dar și minus 5 la ”adevăr”.

În perioada de pregătire, Sporting a jucat șapte meciuri amicale, foarte utile pentru omogenizare, aspect important în condițiile în care s-a făcut un număr însemnat de transferuri în această iarnă, la echipa din Liești ajungând opt jucători, pe toate posturile: Stancu (de la Afumați), Ștefan Lupu (CSM Focșani), Bogdan Zărnescu și Ștefan Hodină (SC Oțelul), Dragoș Voicu (revenit din Anglia), Adrian Grigoraș (ACS Universitatea), Roberto Panaite și Andrei Brăneț (de la Liceul Sportiv Galați). Lotul este completat de jucătorii vechi: Vădeanu, Vicol - Hodorogea, Gâță, Stan, Dima, frații Tudor și Radu Năstase, Munchiu, Ionuț Constantinescu, Iancu, Nica, Bîrlădeanu, Mihu și Dănăilă. Au solicitat transferuri la alte echipe și au primit acceptul jucătorii Bogdan Dumitru (la Dacia Unirea Brăila), Goga (revenire la SC Oțelul), Munteanu (la Avântul Valea Mărului) și Adamache (la Zimbrul Slobozia Conachi).

Partidele Oțelul - CSM Pașcani şi Sporting Lieşti - Foresta Suceava se joacă astăzi, de la ora 15,00. 

Citit 3713 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Martie 2020 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.