VOLEI. Cuplaj la Sala ”Dunărea”. CSM Arcada, trei puncte foarte importante | VIDEO
Foto: Sonia Baciu

VOLEI. Cuplaj la Sala ”Dunărea”. CSM Arcada, trei puncte foarte importante | VIDEO
Strigătul de bucurie al victoriei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE. FR Volei a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020, având în vedere pericolul epidemiologic pe care îl reprezintă virusul COVID-19. În acest weekend, CSM Arcada și CSU Belor urmau să joace cu echipele Dinamo București, în deplasare.


Un meci atipic a avut loc, miercuri seara, 11 martie 2020, în Sala ”Dunărea”. Fără spectatori, situație impusă de epidemia de coronavirus (între timp anunțată ca pandemie), derbiul Diviziei A1 de volei masculin s-a ăncheiat cu victoria echipei campioane CSM Arcada în fața principalei contracandidate la titlu - SCM U Craiova.

Meciul s-a încheiat în patru seturi (3-1), cu o evoluție de excepție pe parcursul primelor două acte, ce nu prevedeau o răsturnare de scor, deși mai văzusem acest scenariu, chiar între cele două adversare, în returul de campionat.

Echipa craioveană a venit la Galați fără doi dintre jucătorii de bază - tragătorul Laurențiu Lică și ”liberoul” Majstorovici şi părea o pradă ușoară pentru elevii antrenorului Sergiu Stancu. Mai cu seamă în primele două seturi. În primul, gălăţenii s-au impus categoric, la 12, iar în al doilea, ceva mai disputat, la 21, și totul se îndrepta spre o victorie fără cusur, la zero. Actul al treilea, însă, i-a solicitat din plin pe gălățeni, care au manifestat, și de această dată, inexplicabile scăderi de ritm. Evoluția scorului demonstrează acest lucru: 4-4, 9-9, 13-16, 23-23 și 23-25. Din păcate, scăderea de ritm despre care vorbeam s-a prelungit și în setul următor, care ar fi putut echivala cu pierderea unui punct. Probleme serioase au fost în setul al patrulea, când oltenii s-au întrecut cu ”gluma”. Aceștia au condus permanent, uneori și la 6 și 7 puncte: 6-12, 10-17, gazdele egalând abia la 24-24, a urmat 25-25, reușit de Klapwijk, iar din acel moment nu s-a mai făcut nicio greșeală. Punctul victoriei a fost ”salvat” de Cabrera, care a scos mingea departe de teren, din dreptul panoului publicitar, iar Terzici i-a ”închis” pe craioveni.

Antrenorul Sergiu Stancu consideră că victoria de miercuri seară a fost una de caracter pentru echipă. ”Pe mine mă bucură atitudinea echipei, îi felicit pe jucători, pentru că nu este ușor să conduci într-o manieră categorică, apoi să pierzi setul al treilea, iar în setul al patrulea să fim conduși la 7 puncte. Este o victorie de caracter a echipei, a tuturor care au intrat pe teren, iar acest succes va conta pentru spiritul nostru de echipă și pentru partea următoare a campionatului. Le dedicăm această victorie suporterilor, care, deși au vrut să ni se alăture, nu au putut fi prezenți alături de noi. Din păcate, aceasta este situația la nivel global și trebuie să ne conformăm", a declarat tehnicianul gălățean.

CSM Arcada a început în următoarea formulă: Hernan, Bala, Bissette, Terzici, Klapwijk, Georgiev - Cabrera ”libero”. Au mai fost folosiți: Matei, Cuciureanu, Kollo, Gorcianiuk și Carrasco.

Cel mai bun jucător al echipei gălățene a fost Klapwijk, cu 28 de puncte (din care 10 mingi de break). Ceilalți realizatori au fost: Bissette 13 p (5 blocaje), Georgiev 12 p (5 ași), Gorcianiuk 7 p, Bala 4 p ,Terzici 3 p, Matei și Kollo - câte 2 puncte.

În urma acestei victorii, CSM Arcada s-a distanțat la 10 puncte faţă de urmăritoarea sa, SCM U Craiova (46 puncte). 

CSU Belor, meci greu cu băcăuancele

Și meciul fetelor de la CSU Belor a fost interesant, în compania băcăuancelor de la Știința, echipă bine cotată în voleiul autohton. Antrenorul Bogdan Paul a început cu: Ivana Radonjci, Corral Bouza, Anamaria Berdilă, Roxana Iancu, Daniela Lupescu, Talita do Nascimento - Andreea Ispas ”libero”.

Jocul a debutat cât se poate de favorabil pentru echipa noastră, care a condus ”ostilitățile” - chiar confortabil până la finalul setului: 5-1, 7-4, 12-7, 15-9, 18-17, 20-20, dar s-a poticnit spre final, 21-23 și 23-25.

Din acel moment, lucrurile bune s-au petrecut mai mult pe terenul băcăunacelor: 0-8, 3-12, 8-15, 12-20 și 18-25, în setul al doilea, respectiv, 4-4, 8-6, 8-11, 10-18 și finalul, la 13-25, în cel de-al treilea, care avea să fie și ultimul.

În cel din urmă, la echipa noastră au intrat în joc și celelalte jucătoare din lot: Sorina Miclăuș, Adina Roșca, Violeta Stan, Ana Marisa Radu și Borislava Saykova.

Cele două meciuri au fost conduse de ploieștenii Darius Meșca și Marius Ștefurac.

În etapa următoare, în weekend, va avea loc un alt cuplaj, de data asta cu echipele de la Dinamo, dar în deplasare. Partida masculină va începe de la ora 13.30 și va fi televizată de TVR 3. În contextul pandemiei, programul ar putea fi perturbat de decizii ale Federaţiei Române de Volei.

VEZI VIDEO MAI JOS

Video Sonia Baciu

 

Media

Citit 1255 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.