O parte din echipele gălăţene rămân în activitate. Cu trei excepţii, luni se reiau antrenamentele. PROGRAM
Foto: Sonia Baciu

O parte din echipele gălăţene rămân în activitate. Cu trei excepţii, luni se reiau antrenamentele. PROGRAM
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În condiţiile în care toate competiţiile sportive din România au fost suspendate până pe 31 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, formaţiile gălăţene de seniori au trebuit să-şi refacă programul pentru perioada următoare.

Ieri a anunţat şi federaţia de handbal că suspendă toate competiţiile, astfel că acum este clar că, până la sfârşitul acestei luni, nicio echipă de seniori din Galaţi nu va mai avea de disputat vreo partidă. În cazul celor de juniori, activitatea era deja sistată.

Cu trei excepţii, cluburile cu formaţii de seniori au decis să-şi menţină sportivii în activitate, de luni urmând să fie reluate antrenamentele.

Sergiu Stancu, antrenorul principal al campioanei la volei masculin CSM Arcada, ne-a spus că de luni vor fi antrenamente după programul de pregătire stabilit înainte de întreruperea competiţiei. CSM Arcada este foarte aproape de un nou titlu de campioană, având un avans mare, de zece puncte, în ierarhia fazei finale, grupa locurilor 1-6.

La fel va fi şi la echipa de futsal United. "Cel puţin pentru moment, continuăm antrenamentele, trebuie să menţinem cel puţin tonusul fizic al sportivilor", a spus antrenorul principal Florin Ignat. Echipa acestuia este pe primul loc în Liga I, după două etape din play-off.

Tot de luni, vor fi reluate antrenamentele şi la formaţia feminină de volei CSU Belor.

O decizie similară s-a luat şi la echipa feminină de fotbal FC Universitatea, aflată pe locul 2 înaintea returului în prima ligă. De comun acord cu fotbalistele, s-a hotărât continuarea antrenamentelor, acestea urmând să fie sistate dacă situaţia va avea o evoluţie negativă şi va impune acest lucru.

De asemenea, echipa de fotbal Sporting Lieşti continuă antrenamentele.

Stop la trei echipe

În schimb, la formaţia masculină de handbal CS Universitatea, din eşalonul secund, şi la cea de fotbal din al treilea eşalon SC Oţelul, antrenamentele au fost sistate. Cei de la Oţelul au precizat, ieri, într-un comunicat, că au oprit şi activitatea administrativă: "Antrenamentele echipei de seniori au fost sistate, având în vedere faptul că jocurile oficiale din campionat au fost suspendate până la data de 31 martie, existând premise ca această dată să fie extinsă. De asemenea, activitățile din cadrul Centrului de Copii și Juniori au fost întrerupte, urmând a fi reluate odată cu reînceperea școlii".

Şi la echipa de hochei CSM Galaţi, activitatea a fost oprită complet. Fiind vorba de un sport aparte, care necesită condiţii speciale, sunt şanse infime ca ediţia de campionat 2019-2020 să nu fie anulată, pentru că patinoarele nu dispun de instalaţii care să menţină gheaţa din luna mai încolo, când vremea se încălzeşte semnficativ. În acest context, CSM Galaţi le-a dat liber hocheiştilor, care au plecat de la echipă.

Citit 3055 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.