Marius Stan către CCA: „Nu ne luaţi la mişto!”

Marius Stan către CCA: „Nu ne luaţi la mişto!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Marius Stan era ieri foc şi pară după ce Comisia Centrală de Arbitri a delegat un arbitru neexperimentat la partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ * „În tur am avut ecuson FIFA, cu ce era meciul de atunci mai important?”, se întreabă şeful Oţelului * Întâlnirea de sub Pietricica va începe la ora 17 *

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – OŢELUL GALAŢI

Meci de fotbal programat astăzi, de la ora 17 (în direct la GSP TV);

Stadionul „Ceahlăul” din Piatra Neamţ – etapa a XIX-a a Ligii I;

Echipele probabile:

CEAHLĂUL: Villadsen – Dikaba, Forminte, Viţelaru, Dragomir – Bădescu, Onciu, Vasilache, Balde – Mulisa, Ibrahim. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Costin, Perendija, Ilie – Paraschiv, Giurgiu – Antal, Ibeh, Ochiroşii – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitri: Paul Unimătan (Zalău) – Micloş Nagy, Iulian Szekely (ambii din Cluj-Napoca); rezervă – Ciprian Amarandei (Vaslui).

„Să lăsăm arbitrii în pace!”

Joi după-amiază, la conferinţa de presă dinaintea partidei cu Ceahlăul Piatra Neamţ, directorul general al Oţelului avea numai lapte şi miere pentru arbitrii din România, pentru Comisia Centrală care-i păstoreşte, şi-i punea la zid pe cei care au făcut o religie din a-i arăta cu degetul pe „cavalerii fluierului”.

„Se deturnează prea mult sensul, fotbalul trece în plan secund pentru că noi, conducătorii de club, vorbim prea mult despre arbitri. Trebuie să ne vedem de treabă, să-i lăsăm pe arbitri să-şi facă treaba, n-avem nevoie de arbitri străini”, explica Marius Stan care, de la începutul acestui an, este şi membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. 

N-a mai rezistat

La 24 de ore de la reclama pe care le-o făcea „cavalerilor” în negru, conducătorul grupării roş-alb-albastre a explodat. Aflase că CCA-ul delegase la meciul pe care Oţelul îl va susţine astăzi, sub Pietricica, un anonim, un cvasidebutant cu nume greu de pronunţat.

Este vorba despre Paul Vasile Unimătan din Zalău, central care n-a mai fluierat niciodată formaţia gălăţeană.

„Trebuie să spun din start că nu vorbesc despre persoane, ci de principii. În meciul tur cu Ceahlăul, am fost arbitraţi de un ecuson FIFA, în speţă Marius Avram, iar acum de un necunoscut. De ce? Cu ce a fost mai importantă acea partidă decât acum?”, a tunat Stan, iritat de gândul că jocul de vineri seară ar putea fi afectat de deciziile brigăzii dotate cu fluier şi fanioane.      

„CCA-ul e problema!”

„Nu-l cunosc pe Unimătan şi nici nu mi-aş dori acest lucru. N-am nimic eu el, doar nu înţeleg de ce nu suntem respectaţi. Niciodată n-am cerut vreun arbitru sau vreo favoare la CCA şi nici nu o voi face, dar nu este posibil să fim luaţi la mişto!

Un arbitru neexperimentat poate fi uşor de influenţat, dar nu vreau să pară că acuz Ceahlăul. Eu am o problemă cu Comisia de Arbitri”, a continuat şeful „oţelarilor”, precizând că aşteaptă un răspuns din partea preşedintelui arbitrilor, Ioan Igna.

Unimătan a debutat ca oficial la Liga I pe 23 mai 2009, la jocul CS Otopeni – Politehnica Iaşi, scor 4-1, şi a mai condus de atunci alte cinci partide. Interesant fiind faptul că oaspeţii s-au impus de trei ori în meciurile sale…

Explicaţie foto: Marius Stan l-a lăudat pe Mugurel Drăgănescu (primul din dreapta), arbitrul partidei cu Internaţional Curtea de Argeş, însă acum este nemulţumit de delegările făcute de CCA

Citit 1353 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.