A câştigat cel mai greu meci din viaţă, contra Sars CoV-2

A câştigat cel mai greu meci din viaţă, contra Sars CoV-2
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Unul dintre foştii voleibalişti ai echipei gălăţene Arcada, liberoul sârb Nikola Rosici (35 de ani), a câştigat cel mai greu meci din viaţă. A fost diagnosticat cu Covid-19 şi, cu ajutorul medicilor dintr-un spital din Belgrad, pe care îi numeşte eroi, s-a vindecat.

“După multe victorii pe terenul de volei, acum am reuşit-o pe cea esenţială, să câștig cea mai mare luptă din viaţă, împotriva noului coronavirus. Am avut febră minoră şi am decis să intru la autoizolare, cu multe semne de întrebare şi temeri legate de coronavirus. A urmat testul, care a arătat că sunt pozitiv. Din acel moment, mi-am pus un milion de întrebări: cum, unde, ce urmează? Mi-au spus că simptomele mele sunt mai ușoare și că îmi voi reveni rapid cu terapia. Și au avut dreptate. Este vorba de medicii de la clinica "Slavka" și spitalul "Dragisa Misovic", eroi care au grijă de pacienții din Belgrad cu situaţii clinice mai uşoare, în cele mai bune condiții posibile. Aplauzele şi respectul total din partea noastră sunt prea puţin, comparativ cu tot ce fac acești oameni, cu sacrificiu zlnic pentru noi și țara noastră”, a povestit Nikola.

Voleibalistul a spus că este fericit pentru că el, familia şi prietenii săi sunt bine în acest moment. “Mulțumesc lui Dumnezeu că familia mea și prietenii mei, cu care am ținut legătura în timpul acestei mari încercări, sunt bine, că fiecare este în casa lui și urmează instrucțiunile autorităților. Le sunt recunoscător pentru sprijinul și dragostea imensă pe care mi le-au oferit tot timpul. Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru oamenii deosebiţi pe care i-am întâlnit în timpul șederii la spital. Am avut parte de un tratament grozav în fiecare moment şi, după două teste negative, în sfârșit am ajuns acasă, alături de familie”.

Sfatul învingătorului

Nikola Rosici ne recomandă să ne protejăm stând acasă, iar în cazul apariţiei primelor simptome să contacăm medicii. “Mă adresez tuturor cu această ocazie. Pentru a fi în siguranță, stați acasă și aveți grijă de voi și de ai voștri. Dacă simți primele simptome, nu aștepta, ci contactează medicii și testează-te, dacă este posibil. Toți, în situații de genul ăsta, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, să ne gândim unii la alții, pentru că doar așa putem face față situației în care ne aflăm. Vom învinge împreună!”.

Nikola Rosici este absolvent al Liceului de Educaţie Fizică şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice. De la vârsta de 15 ani a fost legitimat la OK Belgrad. De-a lungul carierei, a reprezentat culorile cluburilor: Budvanska Rivijera Budva (Serbia), Moers Sport Club, VfB Friedrichshafen (Germania), PV Lugano (Elveţia), Tomis Constanţa şi Dragons Lugano (2015-2016, Elveţia); la Arcada Galaţi a evoluat în sezonul 2016-2017, iar apoi a mai jucat în România pentru SCMU Craiova şi CSM Bucureşti.

După plecarea de la Arcada, a continuat să ţină legătura cu cei din voleiului gălăţean, printre alte având grijă ca juniorii de la CSS Galaţi să fie printre participanţii la unul dintre cele mai puternice campusuri de pregătire din lume, cel din oraşul sârb Ivajca.

Citit 1251 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 22:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.