FIFA îi menţine eligibili pe fotbalişti pentru Jocurile Olimpice

FIFA îi menţine eligibili pe fotbalişti pentru Jocurile Olimpice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce Federația Română de Fotbal (FRF) s-a adresat FIFA pentru confirmarea jucătorilor eligibili la Jocurile Olimpice de la  Tokyo, forul de la Zurich a anunțat că, deși competiția a fost amânată pentru anul 2021, pot fi prezenți jucătorii care au obținut calificarea.

Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situația jucătorilor cu drept de joc la Jocurile Olimpice, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliștii născuți în anul 1997, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria sub 23 de ani, ca efect al amânării competiției.

FIFA a confirmat propunerea FRF printr-un comunicat emis în urma ședinței grupului de lucru dedicat impactului pandemiei COVID-19: "Am decis să păstrăm criteriile de eligibilitate originale, mai exact vor avea drept de joc fotbaliștii născuți începând cu 1 ianuarie 1997, plus trei jucători fără limită de vârstă".

Regula obişnuită pentru Jocurile Olimpice în cazul fotbalului este ca echipele să fie formate din jucători Under 23, plus trei fără limită de vârstă.

Ediția a 32-a a Jocurilor Olimpice va avea loc în perioada 23 iulie - 8 august 2021, după ce programarea ei inițială, în acest an, a fost amânată ca efect al pandemiei.

Citit 1241 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.