FOTBAL | Bucureştiul ar putea găzdui mai multe meciuri de la EURO

FOTBAL | Bucureştiul ar putea găzdui mai multe meciuri de la EURO
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Capitala Italiei, Roma, şi oraşul spaniol Bilbao iau în calcul posibilitatea de a se retrage de pe lista cu cele 12 oraşe-gazdă ale turneului final al Campionatului European de fotbal, pe care figurează şi Bucureştiul, din cauza pandemiei de coronavirus care a generat şi amânarea competiţiei pentru 2021, informează presa britanică.

Potrivit cotidianului Daily Mail, Italia şi Spania sunt acum reticente la ideea de a mai găzdui meciuri în vara viitoare, la Roma şi Bilbao. Puternic afectate de epidemia de Covid 19, cele două ţări şi federaţiile lor naţionale de fotbal se tem că actuala criză sanitară se va prelungi şi intenţionează să îşi negocieze retragerea cu responsabilii UEFA.

Dacă aceste intenţii se vor pune în practică, există posibilitatea ca Arena Naţională din Bucureşti să găzduiască mai multe meciuri faţă de cum este programat acum, urmând să preia unele din partidele ce sunt prevăzute să se dispute la Roma şi Bilbao. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a reconfirmat forului european disponibilitatea României der a găzdui meciuri de la turneul final.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, nu a fost de altfel un mare fan al acestei formule cu 12 oraşe-gazdă, decisă de predecesorul său, Michel Platini, pentru a marca împlinirea a 60 de ani de existenţă a competiţiei, adaugă sursa citată. "UEFA este în contact cu toate cele 12 oraşe şi va face anunţurile corespunzătoare în timp util. EURO 2020 va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie 2021, cu intenţia de a avea acelaşi calendar şi aceleaşi locaţii", a precizat forul fotbalistic european, după anunţul amânării campionatului continental.

Oraşele desemnate să găzduiască partidele a ceea ce a devenit Euro 2021 sunt: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg. Toate cele 12 oraşe trebuie să confirme, însă, că vor fi disponibile să găzduiască turneul şi anul viitor. EURO 2020 a fost amânat recent pentru a permite campionatelor naţionale să îşi încheie sezonul, dacă va fi posibil, ca urmare a crizei generate de pandemia de coronavirus.

Citit 1066 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.