”Rogers Cup”, pe lista competițiilor anulate

”Rogers Cup”, pe lista competițiilor anulate
Incertitudine pentru reluarea circuitului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ediția din acest an a turneului de categorie Premier 5 "Rogers Cup", programat să se desfășoare în perioada 10-16 august, la Montreal, a fost amânată pentru 2021, ca urmare a măsurilor luate de guvernul provinciei Quebec în ceea ce privește evenimentele publice, din cauza epidemiei de coronavirus.

"Ca urmare a măsurilor impuse de guvernul Quebec care interzice organizarea de evenimente până la 31 august 2020, "Coupe Rogers" din Montreal va amâna evenimentul până în 2021", a declarat un purtător de cuvânt al WTA.

Turneul canadian a fost câștigat de două ori de Simona Halep, în 2016 (victorie în fața americancei Maddison Keys) și în 2018 (cu americanca Sloane Stephens). Campioana en-titre de la "Rogers Cup" este canadianca de origine română Bianca Andreescu, care a disputat finala cu Serena Williams, la Toronto. "Rogers Cup" este o competiție care se desfășoară un an la Toronto, unul la Montreal, alternând cu turneul masculin.

"WTA reiterează că sănătatea și siguranța vor fi întotdeauna prioritatea principală. Înțelegem că aceasta a fost o decizie dificilă și așteptăm cu nerăbdare să ne întoarcem la Montreal în 2021. Așa cum se știe în prezent, circuitul WTA este suspendat până în 12 iulie. Vom continua să colaborăm cu partenerii noștri din turneu, pentru a evalua când vom putea reveni pe teren. Nu avem în vedere decizii suplimentare până luna viitoare", se arată în comunicatul de presă al WTA.

Acesta este cel mai îndepărtat, ca dată de desfășurare, turneu anulat până acum.

Tenis pe consolă

Ibericul Rafael Nadal şi-a confirmat participarea la turneul virtual de tenis Mutua Madrid Open Virtual Pro, care se va disputa între 27 şi 30 aprilie, informează agenţia EFE.

Nadal, care are în palmares 19 titluri de Grand Slam, a câştigat de cinci ori până în prezent competiţia pe zgură din capitala Spaniei, organizată de românul Ion Țiriac.

Alături de campionul iberic, şi-a mai confirmat participarea la turneul virtual şi olandeza Kiki Bertens, campioana en-titre de la Madrid, care a învins-o anul trecut în finală pe Simona Halep (6-4, 6-4).

Americanul John Isner şi franţuzoaica Fiona Ferro vor lua parte, la rândul lor, la competiţia online. Anterior, organizatorii au confirmat prezenţa altor patru jucători: britanicul Andy Murray, germana Angelique Kerber, francezul Lucas Pouille şi spaniola Carla Suarez Navarro.

Citit 1074 ori Ultima modificare Duminică, 12 Aprilie 2020 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.