Jucătoare de top refuză să joace în China

Jucătoare de top refuză să joace în China
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Elina Svitolina, locul 5 WTA, este prima jucătoare de top care a anunțat că refuză să călătorească în China, țara în care a izbucnit epidemia cu coronavirus care a blocat întreaga lume. Sportiva de 25 de ani se teme de infectarea cu noul coronavirus și a declarat că nu va participa la turneele din Asia în următorii doi ani. „Poate că vom juca tenis anul acesta, dar după septembrie. Ţările sunt diferite şi va dura un timp până când se va retrage carantina. Poate în octombrie. Poate că oficialii din China ne vor chema să jucăm acolo, dar eu nu vreau să merg acolo în următorii doi ani”, spune Elina Svitolina, potrivit thetimeshub.in.

Elina Svitolina a mai spus că a pierdut mulţi bani din cauza pandemiei. În timpul acestei întreruperi a sezonului, jucătoarea şi-a plătit echipa, chiar dacă nu a jucat turnee şi nu a câştigat premii.

În prezent, Elina Svitolina se află în Elveția, alături de iubitul ei, francezul Gael Monfils. „Fiecare țară are un plan și o evoluție a carantinei, deci va fi greu de găsit un numitor comun. Poate, de fapt sper, să se joace în octombrie. Nu cred că se va mai desfășura nici Turneul Campioanelor”, a mai spus Elina Svitolina.  

Ultimul turneu la care a participat Svitolina a fost la începutul lunii martie, la Monterrey (Mexic, de categorie Internațional, cu premii de 250.000 de dolari), turneu pe care l-a și câștigat după ce a învins-o în finală pe cehoaica Marie Bouzkova.

Citit 901 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 23:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.