HANDBAL | Naţionala României, eliminată la ”masa verde”

HANDBAL | Naţionala României, eliminată la ”masa verde”
Decizie controversată a Federaţiei Europene
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Federația Europeană de Handbal a luat decizia de a anula barajele europene pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2021 și, implicit, de a elimina la ”masa verde” echipa masculină a România, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Hotărârea este una frustrantă și nedreaptă, în opinia selecționerului echipei naționale de handbal masculin, Rareș Fortuneanu. ”În urma şedinţei EHF, decizia în ceea ce priveşte echipa naţională a României este de a anula cele două baraje, cel cu Bosnia şi eventual cel cu Ungaria. S-a decis calificarea directă a Ungariei la Campionatul Mondial datorită rankingului (n.r. - locul în clasamentul general). Este o decizie care nu ne dă dreptul să ne apărăm şansele pe teren, o decizie frustrantă şi nedreaptă, dar care trebuie respectată. Este însă o decizie care ne ambiţionează şi ne face să revenim mai puternici şi mai determinaţi pentru calificările la Campionatul European din 2022. Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor celor implicaţi în această campanie de calificare, sportivi, staff tehnic şi oficiali ai Federaţiei Române de Handbal, pentru condiţiile de pregătire puse la dispoziţie”, a spus Fortuneanu, conform paginii oficiale de Facebook a Federaţiei Române de Handbal.

Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal, reunit, vineri, în videoconferinţă, a decis că, în următoarea perioadă, meciurile internaţionale nu se vor putea disputa, din cauza pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor de circulaţie.

Echipa naţională de handbal masculin a României trebuia să întâlnească reprezentantiva Bosniei în primul tur din play-off-ul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2021, din Egipt. Însă, în urma deciziei EHF, au fost anulate barajele europene pentru Campionatul Mondial masculin din 2021, iar conform clasamentului EHF EURO 2020, la turneul final din Egipt s-au calificat Slovenia, Germania, Portugalia, Suedia, Austria, Ungaria, Belarus, Islanda, Cehia şi Franţa. De asemenea, Spania, Croaţia şi Norvegia sunt calificate din postura de cele mai bune formaţii de la EHF EURO 2020, iar Danemarca e campioana en-titre.

Citit 1527 ori Ultima modificare Duminică, 26 Aprilie 2020 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.