”Drumul spre victorie”

”Drumul spre victorie”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În această perioadă, în care nu mai avem parte de competiții sportive, vă propunem o alternativă de a vă bucura de sporturile preferate, prin filme inspirate din acest domeniu.

"Drumul spre victorie" (SUA, 1981) este un film despre prizonierii de război aliați, care erau internați în lagărele de prizonieri din Germania în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Fotbalul joacă un rol central în film. O echipă de prizonieri de război "aliați", antrenată și reprezentată de căpitanul englez John Colby (Michael Caine) acceptă provocarea de a juca un meci demonstrativ împotriva unei echipe germane, dar prizonierii-jucători se trezesc implicați într-un tur de forță al propagandei germane. Colby este căpitanul și antrenorul echipei și își alege, astfel, o echipă. Prizonierul de război american Hatch (Sylvester Stallone) nu este ales inițial, dar în cele din urmă reticentul Colby îl trece pe lista selectaţilor. Ofițerii superiori ai lui Colby încearcă în mod repetat să-l convingă pe acesta să folosească meciul ca pe o oportunitate de evadare, dar Colby refuză, temându-se că o astfel de încercare va duce la uciderea jucătorilor. Între timp, Hatch planificase o încercare independentă de evadare, iar superiorii lui Colby sunt de acord să-l ajute, dacă el este de acord să intre în contact cu Rezistența franceză și să-i convingă să ajute echipa de fotbal să evadeze.

În "Drumul spre victorie", au apărut mulţi fotbaliști profesioniști cunoscuţi, printre care şi legendarul Pele. Mulți fotbaliști proveneau de la echipa engleză Ipswich Town.

Revista "Sports Illustrated" a apreciat filmul, spunând că "jocul este minunat filmat de Gerry Fisher".

Citit 774 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2020 16:31

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro