Fermitate în campionatele judeţene de FOTBAL, echipele vor să joace. La Liga a IV-a gălăţeană s-a optat pentru play-off în iulie
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Fermitate în campionatele judeţene de FOTBAL, echipele vor să joace. La Liga a IV-a gălăţeană s-a optat pentru play-off în iulie
Se doreşte ca duelul dintre vălmăreni şi “zimbri” să fie tranşat pe terenul de joc
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În urma unei videoconferinţe a preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, cu reprezentanţii cluburilor din Liga a III-a şi, anterior, cu cei ai Asociaţiilor Judeţene de Fotbal, s-a decis îngheţarea campionatului Ligii a III-a, fără formaţii retrogradate, iar din Liga a IV-a să promoveze doar 14 echipe, în loc de 21, totul urmând să fie validat de Comitetul Executiv. La Galaţi, rămâne fermă poziţia de a se desemna prin meciuri echipa ce va merge la barajul de intrare în cel de-al treilea eşalon. Mai mult, şi cei din Liga a V-a gălăţeană insistă să-şi termine sezonul jucând.

Majoritatea echipelor din Liga a III-a sunt pentru îngheţarea campionatului, reprezentanţii cluburilor transmiţând, conform aşteptărilor, că nu au posibilităţi să îndeplinească condițiile cerute de protocolul recomandat de autoritățile guvernamentale pentru reluarea activității. Astfel, s-a ajuns la concluzia de a se "îngheța" sezonul de Liga a III-a, ediția 2019/2020, pe baza actualului clasament, fără ca vreo echipă să retrogradeze, dar să promoveze în Liga a II-a câte o formaţie din fiecare dintre cele cinci serii. În trei dintre serii, unde diferenţa este de cel mult trei puncte între primele două clasate, s-a optat pentru un baraj de promovare, cu meciuri tur-retur. Doar Aerostar Bacău și "U" Craiova 1948 SA vor promova direct.

Cum nu se retrogradează, dar vor urca în eşalonul al treilea cele mai bune dintre campioanele judeţene, va creşte numărul de echipe. S-a dorit iniţial mărirea cu încă o serie a Ligii a III-a, dar FRF a renunţat şi a anunţat altă opţiune. Din Liga a IV-a nu vor mai promova 21 de echipe, câte ar fi trebuit în urma barajului clasic de promovare între câte două campioane judeţene. Vor fi doar 14, pentru că promovarea se doreşte să se joace în turnee de baraj de câte trei echipe, pe teren neutru, stabilite printr-o nouă tragere la sorţi, iar câştigătoarele acestora vor urca în Liga a III-a. Cele de pe locul 2 în aceste turnee vor putea obţine promovarea doar dacă vor exista cluburi ce nu se vor înscrie. Aceste turnee ar urma să se joace, dacă se va putea, în jurul datei de 5 august.

Stabilirea celor mai bune locuri 2 din aceste miniturnee, care să poată promova dacă vor apărea obişnuitele retrageri ale altora, se va face pe baza unor criterii care să ţină cont de punctaj, golaveraj, cartonașe galbene, etc.

La Galaţi va fi play-off

Pentru desemnarea echipei gălăţene ce va merge la turneul de promovare, câştigătoarea Ligii a IV-a, continuă să se dorească cu fermitate stabilirea ierarhiei finale pe teren, mai ales că lupta este extrem de strânsă între Avântul Valea Mărului şi Zimbrul Slobozia Conachi, departajate acum de numai un punct. "Opţiunea echipelor este fermă, să jucăm până la capăt, chiar şi cei din Liga a V-a vor meciuri. În speranţa că situaţia se va îmbunătăţi până în iulie şi nu vor mai fi restricţii, optăm la Liga a IV-a pentru un play-off cu primele şapte clasate şi play-out cu celelalte. Vor mai fi şase etape de jucat în iulie, pe terenul echipelor ce au jucat în deplasare în tur cu adversarele respective", a spus Liviu Ciobotariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Galaţi.

 
Citit 6485 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2020 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.