Cum a fost posibil ca CFR Cluj să piardă la Galaţi?

Cum a fost posibil ca CFR Cluj să piardă la Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Muncă, disciplină şi foarte mult nerv – iată capitolele la care formaţia lui Dorinel Munteanu şi-a surclasat mult mai bine cotatul adversar * Neamţul a ajuns să-i fie scandat numele abia la 8 luni de zile de când este tehnicianul acestei echipe *

Unde a fost Oţelul mai tare?

-    la goluri: 1-0;

-    la şuturi spre poartă: 8-5;

-    la şuturi pe spaţiul porţii: 5-3

Unde şi-a surclasat CFR adversarul?

-    la salarii: cel mai mic de la CFR este echivalentul celui mai mare de la Oţelul;

-    la media de vârstă: 28 de ani – 25 de ani;

-    la maşini: în tabăra „oţelarilor” Neagu merge cu maxi-taxi, iar Viglianti cu Loganul etc.

Organizare, disciplină, muncă

Pentru cine n-a văzut meciul de duminică după-amiază, a fost doar o surpriză, ca oricare alta, şi cam atât. În realitate, cele 90 de minute în care Oţelul a pus liderul Ligii I cu genunchii pe coji de nucă n-au fost deloc întâmplătoare, trupa lui Dorinel Munteanu arătând resurse nebănuite nici de cei mai fanatici suporteri gălăţeni: energie pentru întreaga partidă, devotament, curaj nebunesc, dar nimic n-a fost la voia întâmplării.

Încă de la numirea sa pe banca tehnică a formaţiei dunărene, Neamţul anunţa că pune bază pe muncă, disciplină şi organizare, or acestea s-au găsit din abundenţă în victoria cu 1-0 de alaltăieri.   

De la retrogradare, la urcarea în grad

În germana lui Munti, a doua sa limbă, „arbeit” face cât o mie de glezne fine: toată lumea munceşte şi pe atac, dar mai întâi în defensivă.

„N-am schimbat antrenamentele în iarnă, am continuat cu pregătirea începută în vară. N-am vorbit doar de dragul de a vorbi când am spus că vom avea un retur mai bun”, a încercat să explice tehnicianul vârful de formă pe care-l traversează roş-alb-albaştrii, aceştia basculând în timp record lupta pentru evitarea retrogradării pentru a fi în calculele primelor locuri în clasament.

„Nu ne gândim unde am putea ajunge, avem doar obiectivul de a obţine punct sau puncte din fiecare joc şi sper ca Dumnezeu să ne dea ocazia de a avea cât mai multe satisfacţii”, a adăugat Dorinel, entuziasmat. 

S-a scandat numele Neamţului

Bodyguardul noţiunii de „muncă” n-a fost un preferat al publicului local, cum s-a întâmplat cu alţi antrenori, cu toate că de ghetele sale s-au legat cele mai multe meciuri jucate în naţionala de seniori a României. A fost fluierat şi înjurat şi după victoria de la Dinamo, din tur, ajungând la un moment dat să se întrebe ce vrea, până la urmă, amatorul de fotbal din Galaţi.

După demonstraţia de forţă, nelipsită însă de tehnică, din duelul cu CFR Cluj, Munteanu a ajuns cu greu la conferinţa de presă. Zeci de suporteri i-au scandat numele, smulgându-i zâmbete cât pentru cele opt luni petrecute la Mila 80 a Dunării.

„S-a demonstrat că atunci când suntem uniţi, şi mă refer şi la public, putem fi o forţă, iar Oţelul poate deveni o echipă foarte puternică”, a conchis muntele de conştiinciozitate numit Munteanu.

Explicaţie foto: Grămada bucuriei în curtea uneia dintre cele mai organizate echipe din Liga I

Citit 1222 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.