„Oţelarii” s-au zbenguit la „Metalurgic”

„Oţelarii” s-au zbenguit la „Metalurgic”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dorinel Munteanu şi câţiva dintre elevii săi au pus de-un minifotbal cu liceenii de la Grupul Şcolar Metalurgic şi au câştigat pe final, cu scorul de 9-7 * La autografe şi poze cu mobilul, fotbaliştii au fost învinşi categoric de puştani *

Kone, Dică? Nu, liceeni!

Cele trei victorii obţinute în retur, performanţă cu care nu se mai poate lăuda nicio altă formaţie de Liga I, nu le-au şubrezit concentrarea jucătorilor lui Dorinel Munteanu, chiar dacă ieri la prânz n-au mai avut în faţă vedete ca Nicolae Dică sau Yssouf Kone, ci o mână de elevi inimoşi.

Prinşi în sala Grupului Şcolar Metalurgic, cu ocazia unei campanii desfăşurate de o publicaţie naţională de specialitate, roş-alb-albaştrii au avut însă destule probleme cu iuţii fotbalişti de liceu care nu visaseră niciodată să-i dribleze pe Paraschiv şi Costin sau să-i fure mingea tocmai lui Dorinel, fostul mare jucător al echipei naţionale a României.  

„Nu mă schimbă nimeni!”

Oţelul s-a prezentat pe teren cu portarul columbian Bermudez şi cu jucătorii de câmp Stoica, Negoescu, Avram, Ilie, Costin, Giurgiu şi Paraschiv, însă s-a băgat la miuţă şi tehnicianul.

Munteanu a fost singurul participant la meciul demonstrativ care n-a ieşit nici măcar o secundă pe margine. „Cum să ies? Eu sunt ultimul care părăseşte terenul, nu mă schimbă nimeni”, a glumit Neamţul la final, fiind ud leoarcă după contrele cu puştii de la aşa-zisul liceu al Combinatului.

„Este foarte bine să joci fotbal cu elevii de liceu, să te simţi din nou licean, mai ales că aceşti copii ne primesc cu foarte multă căldură. Vrem să mai facem asemenea acţiuni”, a spus şi căpitanul Paraschiv, el şi antrenorul fiind cei mai căutaţi de vânătorii de autografe şi fotografii cu telefonul mobil.

De la 1-3, la 7-3

Scorul a evoluat spectaculos, startul fiindu-le total neprielnic oamenilor care duminică au îngenuncheat CFR-ul la Galaţi. După 1-0 pentru „metalurgişti”, echipa de Liga I a egalat, pentru ca lipsa de experienţă a portarului columbian în meciurile de pe teren redus să conducă la un nesperat 3-1, moment în care sala de pe Bulevardul Siderurgiştilor era să ia foc.

Chitiţi să nu-şi piardă fecioria fotbalistică tocmai cu clasele IX-XII, Dorinel şi compania au pus tunurile pe adversari, întorcând la 7-3. Convinşi că nu le mai scapă victoria şi, poate, intimidaţi de elevele care-şi încurajau pătimaşe colegii, „oţelarii” au fost egalaţi.

Pe final însă, trupa formată din sportivii clubului dunărean şi membrii publicaţiei bucureştene a forţat un succes cu 9-7. Totuşi, meciul nu se încheiase – începea sesiunea de dat cu pixul şi zâmbitul la cameră.

Explicaţie foto: Dorinel Munteanu (dreapta) a demonstrat că fotbalul făcut cu pasiune o viaţă întreagă nu se poate uita

Citit 1260 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.