United face pregătiri pentru atacarea ”finalei”

United face pregătiri pentru atacarea ”finalei”
Antrenamentele se fac în grupuri restrânse, cu distanţare fizică între jucători
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa de futsal United Galați s-a reunit în formulă completă, joi, după o pauză de mai bine de două luni. În urmă cu o săptămână, a fost "prima strigare", la care nu au putut fi prezenți și cei patru jucătorii basarabeni, aflați în izolare după revenirea în ţară. Deocamdată antrenamentele se desfășoară în aer liber, pe terenul sintetic de la "Dunărea", însă tehnicianul gălățean speră ca pe 1 iunie, în funcție de ce decizii vor lua autoritățile, pregătirea să se poată face în sală. În acest moment, în Galaţi, doar echipa de futsal și cea de handbal feminin se mai află în "febra" barajelor, ambele fiind în aşteptarea permisiunii din partea Guvernului de a intra la antrenamente în sală.

Federaţia Română de Fotbal a decis îngheţarea Ligii 1 la futsal, cu o excepţie: primele două clasate, United Galaţi şi Imperial Miercurea Ciuc, vor disputa un baraj pentru primul loc, în două manşe, tur-retur, la o dată ce va fi stabilită ulterior.

Antrenorul gălăţean Florin Ignat este optimist în ceea ce privește "finala", care pentru United este a patra consecutivă şi a doua la rând cu Imperial Miercurea Ciuc. "Mă bucur că titlul se va juca pe teren și nu altfel. Așa este corect, să nu uităm că vorbim de două echipe care și-au împărțit victoriile, iar noi acum suntem pe primul loc doar grație succesului din martie (n.r. United a învins pe teren propriu, scor 2-1, în ultimul meci disputat înaintea suspendării campionatului). Aceste două meciuri vor fi cele mai dificile, atât prin prisma mizei, cât și prin cea a ineditului situației", ne-a spus Florin Ignat.

Acesta a mai precizat că atmosfera din cadrul echipei este una pozitivă, iar jucătorii sunt nerăbdători să aibă meciuri. "Suntem optimiști și nerăbdători. Chiar dacă jucăm fără spectatori, căci astea sunt condițiile, și nu știm încă nici ordinea disputării meciurilor, vom merge la victorie, așa cum am făcut-o de fiecare dată", a concluzionat tehnicianul gălățenilor.

Datele privind desfăşurarea jocurilor de baraj şi tragerea la sorţi pentru stabilirea echipei gazdă a primului joc urmează a fi stabilite ulterior, avându-se în vedere corelarea acestora deciziile autorităţilor, dar şi cu calendarul competiţional pentru sezonul 2020-2021.

Reamintim că, la intrarea în play-off-ul Ligii I, United se afla pe locul secund, la două puncte de Imperial Wet, iar după meciurile din partea secundă a competiției United a făcut rocada, în urma victoriei în fața ciucanilor, cu scorul 2-1, de pe teren propriu, în ultimul meci disputat înaintea suspendării campionatului, şi ar fi urmat ca meciul decisiv înainte de finală să se joace la Miercurea Ciuc.

Citit 2230 ori Ultima modificare Joi, 28 Mai 2020 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.