Se redeschide bazinul Băii Comunale. Condiții drastice pentru înotătorii de performanță
Foto: Sonia Baciu - Arhiva "Viața liberă"

Se redeschide bazinul Băii Comunale. Condiții drastice pentru înotătorii de performanță
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Anunțul cu privire la redeschiderea bazinelor, chiar și numai pentru sportivii de performanță, a adus pe de o parte bucurie în rândul acestora, pe de altă parte multă frustrare. Și asta pentru că este destul de greu să îndeplinești toate condițiile impuse de autorități.

În ceea ce privește bazinul de la Baia Comunală, aflat în administrația Fundației Sportul Gălățean, directorul Florin Mirea ne-a transmis că se fac toate demersurile ca joi, 4 iunie, primele serii de sportivi de performanță să poată intra în bazin. Ieri urma să se facă primele dezinfecții în incinta Băii Comunale, urmând ca astăzi să fie achiziționate materialele necesare pentru îndeplinirea condițiilor de siguranță igienico-sanitară. Precizăm că bazinul gălățean are doar trei culoare cu o lungime de 25 de metri, iar conform antrenoarei Mihaela Hodină (CSM Galați) se va putea lucra doar cu trei sportivi în apă și trei pe uscat în aceeași sedință.

Sportivii vor fi obligaţi să poarte mască până la intrarea în bazine şi vor avea interzis să scuipe sau să îşi sufle nasul în apă, conform regulamentului privind reluarea activităţii de nataţie în bazinele acoperite şi în aer liber din România începând cu 1 iunie, cuprins în ordinul comun emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului, publicat, sâmbătă, în Monitorul Oficial.

"Este obligatorie purtarea măştii (medicale/nonmedicale), care pentru o protecţie eficace trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul. Sportivii vor trebui să păstreze masca doar până la accesul în bazin. Igiena respiratorie este obligatorie (tuse şi strănut în plica cotului sau în batista de unică folosinţă, care va fi aruncată imediat la coşul de gunoi). Este interzis scuipatul sau suflatul nasului în bazin. Dacă este necesar, se utilizează toaleta în aceste scopuri, înainte de a intra în bazin. Este recomandată evitarea atingerii feţei cu mâinile neigienizate. Trebuie menţinută distanţa fizică de minimum 2 metri între oricare două persoane şi asigurat un spaţiu de cel puţin 7 mp/persoană. Înainte de intrarea în baza sportivă se impune efectuarea triajului epidemiologic. Sportivii declară pe propria răspundere că nu au fost expuşi la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 în ultimele 14 zile. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă semne de infecţie respiratorie (tuse şi strănut frecvente, stare generală alterată) şi febră mai mare de 37,3 C", se arată în documentul citat.

Citit 1559 ori Ultima modificare Marți, 02 Iunie 2020 23:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.