Reguli dure pe malul bălţii

Reguli dure pe malul bălţii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ministerul Agriculturii şi Ministerul Sănătăţii au emis prin ordin comun un „Regulament de practicare a pescuitului recreativ în condiţii de siguranţă şi de limitare a efectelor pandemiei de Covid -19 în cadrul amenajărilor piscicole şi habitatelor piscicole naturale”.

În cazul amenajărilor piscicole, va fi permis accesul a cel mult doi pescari de stand, cu obligativitatea unei distanţe de 10 metri între aceştia, aceeaşi distanţare fizică fiind impusă şi la pescuitul în ape naturale! Ca o comparaţie, la sporturile de echipă în sală se impune o distanţă mult mai mică, de doi metri între jucători. De asemenea, sunt interzise grătarele şi consumul de băuturi alcoolice şi se impune „evitarea oricărei forme de socializare cu alţi pescari din aceeaşi zonă de pescuit”. Prin prisma modului de redactare, reiese că se impune chiar şi evitarea dialogului prin intermediul Facebook, spre exemplu, cu alţi pescari din zona respectivă.

Spre deosebire de amenajările piscicole, la apele naturale nu mai este interdicţia la grătare şi băuturi alcoolice.

Folosirea măştilor de protecţie este obligatorie până la locul de pescuit şi la interacţiunea cu personalul de inspecţie şi control.

Citit 2619 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2020 22:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.