Testare COVID-19 pentru spectatorii Olimpiadei

Testare COVID-19 pentru spectatorii Olimpiadei
Planuri pentru Tokyo 2021
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernatorul prefecturii Tokyo, Yuriko Koike, a anunţat că ar putea fi necesară organizarea unor Jocuri Olimpice "simplificate", anul viitor, din cauza impactului pandemiei de coronavirus, şi a dezvăluit că organizatorii au discutat deja posibile schimbări.

Afirmaţiile guvernatorului din Tokyo vin după ce ziarul "Yomiuri" a scris că orgaizatorii Jocurilor Olimpice iau în considerare diverse opţiuni, precum testele obligatorii pentru depistarea COVID-19 şi un număr mai mic de spectatori.

John Coates, directorul Comisiei Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru JO de la Tokyo, a declarat că absenţa unei apărări împotriva noului coronavirus ameninţă competiţia, iar organizatorii trebuie să înceapă să planifice ceea ce ar putea fi jocuri "foarte diferite", în cazul în care nu va exista niciun semn de eradicare a COVID-19.

Yuriko Koike nu a intrat în detalii, însă a precizat că astfel de discuţii erau necesare: "Organizarea Jocurile Olimpice şi Paralimpice impune simpatie şi înţelegere din partea locuitorilor din Tokyo şi a poporului japonez. Pentru asta, trebuie să raţionalizăm ceea ce trebuie să fie raţionalizat şi simplificat ceea ce trebuie simplificat".

Ziarul "Yomiuri", care a citat surse din cadrul guvernului japonez şi din comitetul de organizare, a dezvăluit că testele PCR vor fi obligatorii pentru toţi spectatorii, pe lângă sportivi şi personal, iar limitarea deplasărilor în interiorul şi în afara Satului Olimpic figurează printre opţiunile pe care Japonia le va discuta cu responsabilii CIO.

Comitetul Internaţional Olimpic şi guvernul Japoniei au luat în luna martie decizia fără precedent de amânare până în 2021 a Jocurilor de la Tokyo, care urmau să se desfăşoare iniţial în această vară, în perioada iulie - august, din cauza pandemiei de coronavirus. O altă amânare, dincolo de 2021, a fost exclusă, atât de partea japoneză, cât şi de responsabilii CIO.

Noul coronavirus a infectat peste 6,4 milioane de oameni şi a ucis aproape 380.000 de persoane în întreaga lume. Japonia a reuşit să evite o explozie a epidemiei, având 17.000 de cazuri de infectare şi 900 de decese.

Citit 894 ori Ultima modificare Joi, 04 Iunie 2020 22:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.