Ei cu Pjanici, noi fără pianist

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Selecţionerul naţionalei de fotbal a României - Răzvan Lucescu, ar trebui s-o ia la fugă prin lanul de decenţă şi să spună unde ne aflăm şi în ce condiţii, absolut extraordinare, ne-am putea califica la Europenele din 2012.

Cu Franţa nu ne mai punem, am stabilit acest lucru (remizele cu „Cocoşul galic” din precedentele preliminarii pot fi înrămate), şi trebuie să vedem cine este Bosnia, înainte de a ne declara abonaţi la locul al doilea din grupă.

Pjanici, puştiul-minune al lui Olympique Lyon, care a ridiculizat investiţiile colosale de la Real Madrid, este cea mai cunoscută piesă din puzzle-ul bosniac.

Nu şi singura. Misimovici şi Dzeko au marcat şi ei în weekend. Aţi mai auzit ceva de Marica, de Daniel Niculae?

Două remize cu reprezentativa de la Sarajevo ar fi onorabile, aşadar recentul eşec „amical” cu Israelul mi se pare firesc.      

* În fotbalul de performanţă se spune că, pentru a avea succes, ai nevoie de unu-doi pianişti într-o echipă, iar ceilalţi să poată căra pianul.

După ce Mutu, cel mai probabil, va fi suspendat pentru cel puţin un an de zile, n-o să mai avem pe nimeni la clape, dar nici cu cărăuşii nu stăm prea bine. Bosniacii, de pildă, au Pjanici şi la propriu, şi la figurat. 

* Am amintit de industria Real Madrid, una care părea să prospere spectaculos chiar şi pe timp de criză. A venit partida retur cu Lyon din optimile de finală ale Champions League şi s-a prăbuşit castelul.

La ce bani s-au aruncat în acest proiect, acum ar trebui vânduţi ca solduri, la tarabă, alde Cristiano Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso, Benzema etc.

Dacă fotbalul ar fi fost matematică, poate că acum, la şcoală, s-ar fi studiat Teorema lui Ferguson şi Relaţiile lui Mourinho, şi nu pe Pitagora sau Viète.  

* Comunitatea pariorilor din România este bulversată de câteva zile, chiar nu-şi poate reveni şi nici nu mai are motive s-o facă. S-a scris şi e pe bune: Simona Sensual, o domnişoară cu hram nedefinit, a câştigat 12.500 de euro la pariuri!

A mizat, printre altele, pe victoria Oţelului în partida cu CFR Cluj, din etapa a 20-a a Ligii I. Care cunoscători, de unde specialişti?

Iată, vine o duduie care habar n-are că mingea se umflă cu pompa şi… umflă potul cel mare. Halal!

Citit 470 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.