Fotbalist gălățean, aproape de un transfer în străinătate. Dispută între FC şi SC Oţelul

Fotbalist gălățean, aproape de un transfer în străinătate. Dispută între FC şi SC Oţelul
Andrei Miron, la meciul său de debut la nivel de seniori
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Fundașul central Andrei Miron a stârnit interesul mai multor cluburi de fotbal din străinătate, iar în perioada următoare se preconizează transferul său de la FCSB, actuala sa echipă, la o formație din Rusia, conform unei surse apropiate jucătorului.

Cotat de către site-ul de specialitate www.transfermarkt.com la suma de 800.000 de euro, se preconizează că mutarea sa va costa puțin sub estimare. Momentan, perioada de transferuri este  închisă, iar FIFA și UEFA nu au oferit încă reglementări cu privire la reluarea acesteia după pandemie.

În vârstă de 26 de ani, George Andrei Miron a fost format la Centrul de Copii și Juniori de la Oțelul Galaţi, iar în ediția 2013-2014 a făcut trecerea către echipa de seniori. Odată cu apropierea falimentului clubului gălățean, Miron a fost cedat gratis la FC Botoșani, acolo unde a evoluat vreme de patru sezoane, timp în care a dobândit și banderola de căpitan al echipei. În pauza competițională din iarnă a trecut, tot gratis, la FCSB.

Scandal pe banii de pe urma transferului

În momentul în care Miron a fost cedat către FC Botoșani de FC Oțelul (club intrat în procedură de faliment între timp), a fost parafată o înțelegere ca gruparea gălățeană să încaseze un procent considerabil dintr-un eventual transfer al jucătorului (40%). Prima "fentă" a celor de la Botoșani a fost să-l cedeze gratis către FCSB, dar cu precizarea că și de această dată fosta sa echipă păstrează procent consistent de la un viitor transfer. Astfel, din banii primiți de FC Botoșani, dintr-un eventual transfer al lui Miron, clubul de primă ligă ar trebui să direcționeze aproape jumătate din sumă către Oțelul.

Dar care Oțelul? Pe de o parte, FC Oțelul, club intrat în faliment, își cere drepturile financiare prin vocea lichidatorului judiciar Mihail Bojincă. Până la următorul său transfer către Rusia sau altă destinație, FC Oțelul Galați SA a deschis un proces la Tribunalul de la București în care contestă transferul lui Miron de la Botoșani la FCSB. „Echipa mea de avocați a terminat studierea actelor, iar în curând vom face o chemare în judecată la Comisia pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF. Acum trebuie să mă gândesc foarte serios dacă vom chema în judecată și FCSB, pentru că noi trebuie să ne recuperăm totuși banii de undeva”, a spus Mihai Bojincă, pentru ProSport.

Pe de altă parte, SC Oțelul Galați, clubul care deține palmaresul și evoluează în Liga a III-a în acest moment, consideră că dacă ar fi cineva care merită să încaseze banii de pe Miron ar fi chiar actualul Oțelul, nu clubul falimentat. Tocmai pentru că SC Oțelul a fost deja asimilată de către FIFA ca fiind continuatoarea oficială a FC Oțelul, prin a plăti datoriile către doi jucători din acea perioadă, Diego Sevillano și Yulu-Matondo. Suma e de ordinul miliardelor de lei vechi, iar dacă SC Oțelul este bun de plată, înseamnă că poate să și încaseze din drepturi, conform managerului general Cristian Munteanu. „FIFA ne consideră continuatorul de drept al Oțelului Galați și suntem buni de plată. Chestia cu Miron e interesantă pentru noi, cum suntem buni de plată, să plătim datoriile fostei societăți, cred că avem şi dreptul moral să primim banii”, a spus Munteanu.

Andrei Miron a reușit, în cariera sa de până acum, să acumuleze și nouă selecții la reprezentativa de tineret a României, pentru care a și marcat o dată.

Citit 2717 ori Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2020 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.