Fotbalist gălățean, aproape de un transfer în străinătate. Dispută între FC şi SC Oţelul

Fotbalist gălățean, aproape de un transfer în străinătate. Dispută între FC şi SC Oţelul

Andrei Miron, la meciul său de debut la nivel de seniori
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
6 comentarii

Fundașul central Andrei Miron a stârnit interesul mai multor cluburi de fotbal din străinătate, iar în perioada următoare se preconizează transferul său de la FCSB, actuala sa echipă, la o formație din Rusia, conform unei surse apropiate jucătorului.

Cotat de către site-ul de specialitate www.transfermarkt.com la suma de 800.000 de euro, se preconizează că mutarea sa va costa puțin sub estimare. Momentan, perioada de transferuri este  închisă, iar FIFA și UEFA nu au oferit încă reglementări cu privire la reluarea acesteia după pandemie.

În vârstă de 26 de ani, George Andrei Miron a fost format la Centrul de Copii și Juniori de la Oțelul Galaţi, iar în ediția 2013-2014 a făcut trecerea către echipa de seniori. Odată cu apropierea falimentului clubului gălățean, Miron a fost cedat gratis la FC Botoșani, acolo unde a evoluat vreme de patru sezoane, timp în care a dobândit și banderola de căpitan al echipei. În pauza competițională din iarnă a trecut, tot gratis, la FCSB.

Scandal pe banii de pe urma transferului

În momentul în care Miron a fost cedat către FC Botoșani de FC Oțelul (club intrat în procedură de faliment între timp), a fost parafată o înțelegere ca gruparea gălățeană să încaseze un procent considerabil dintr-un eventual transfer al jucătorului (40%). Prima "fentă" a celor de la Botoșani a fost să-l cedeze gratis către FCSB, dar cu precizarea că și de această dată fosta sa echipă păstrează procent consistent de la un viitor transfer. Astfel, din banii primiți de FC Botoșani, dintr-un eventual transfer al lui Miron, clubul de primă ligă ar trebui să direcționeze aproape jumătate din sumă către Oțelul.

Dar care Oțelul? Pe de o parte, FC Oțelul, club intrat în faliment, își cere drepturile financiare prin vocea lichidatorului judiciar Mihail Bojincă. Până la următorul său transfer către Rusia sau altă destinație, FC Oțelul Galați SA a deschis un proces la Tribunalul de la București în care contestă transferul lui Miron de la Botoșani la FCSB. „Echipa mea de avocați a terminat studierea actelor, iar în curând vom face o chemare în judecată la Comisia pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF. Acum trebuie să mă gândesc foarte serios dacă vom chema în judecată și FCSB, pentru că noi trebuie să ne recuperăm totuși banii de undeva”, a spus Mihai Bojincă, pentru ProSport.

Pe de altă parte, SC Oțelul Galați, clubul care deține palmaresul și evoluează în Liga a III-a în acest moment, consideră că dacă ar fi cineva care merită să încaseze banii de pe Miron ar fi chiar actualul Oțelul, nu clubul falimentat. Tocmai pentru că SC Oțelul a fost deja asimilată de către FIFA ca fiind continuatoarea oficială a FC Oțelul, prin a plăti datoriile către doi jucători din acea perioadă, Diego Sevillano și Yulu-Matondo. Suma e de ordinul miliardelor de lei vechi, iar dacă SC Oțelul este bun de plată, înseamnă că poate să și încaseze din drepturi, conform managerului general Cristian Munteanu. „FIFA ne consideră continuatorul de drept al Oțelului Galați și suntem buni de plată. Chestia cu Miron e interesantă pentru noi, cum suntem buni de plată, să plătim datoriile fostei societăți, cred că avem şi dreptul moral să primim banii”, a spus Munteanu.

Andrei Miron a reușit, în cariera sa de până acum, să acumuleze și nouă selecții la reprezentativa de tineret a României, pentru care a și marcat o dată.

Citit 1522 ori Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2020 18:21

6 comentarii

 • postat de comunismul Vineri, 26 Iunie 2020 23:47 5.13.153.*** Link la comentariu
  0
  0

  eu stiam ca clubul asta disparuse! adica cel din 1965! ma rog continuatorul lui! e clubul actual! intr-un fel! e cam ciudat ca exista datorii! cand acest club din 1965 numai exista de fapt! probabil e dreptul lor! dar daca numai exista! nu inteleg de ce cauta datorii!

  Raportează
 • postat de un galatean Joi, 25 Iunie 2020 19:05 82.137.13.*** Link la comentariu
  0
  1

  @Rodion
  Nu prea te duce capul, nu-i asa? Esti unul dintre cei care stau la peluza, se vede dupa cum gandesti. Sa iti explic. Fostul club are drepturi legale, iar asta este de ajuns ca sa ceara banii pe fostii jucatori legitimati acolo (la vremea respectiva).
  In plus, iubitul tau conducator de club, Cristi Munteanu, a declarat in presa ca este mandru ca actualul club este continuatorul vechiului club. Logic deci ca SC Otelul sa fie bun de plata. El nu stie insa sa explice ca doar sportiv SC Otelul Galati continua drumul vechiului club FC Otelul Galati si ca juridic nu au treaba cele doua societati. Deci SC Otelul Galati nu are nici de platit datorii, nici de incasat drepturi de la vechea societate. Dar daca astia sunt conducatorii pe care ii aveti, de nivelul acesta este si clubul.

  Raportează
 • postat de DorianKld Joi, 25 Iunie 2020 14:28 82.76.88.*** Link la comentariu
  1
  0

  @Rodion - Deja stie toata lumea care-i faza cu baza Ancora, cine mai incearca prin cine sa zica .. culmea, ce ?! :)))
  Se considera nedreptatiti daca nu s-ar realiza nici o plata catre ei din transferul lui Miron, dar ei nu pot intelege nici macar ca nu pot fi considerati continuatori in niciun fel, in special pentru ceea ce a insemnat F.C.Otelul Galati chiar pana in 2016. Asta s-a continuat @ungalatean prin proiectul S.C.Otelul Galati, istoria, culorile, palmaresul si uite ca pana si datoriile fostului club. Sa mai pui si intrebarea aia la final in bascalie asa .. e caterinca ieftina rau

  Raportează
 • postat de Rodion Joi, 25 Iunie 2020 08:48 194.105.20.*** Link la comentariu
  2
  3

  pt galatean, nu te doare capul? singurul tau neuron mai activeaza? epava fostului club adamescian nu mai are niciun drept sportiv, iar masa credala sa astepte la realizarile lui bojinca et co de la baza Ancora.

  Raportează
 • postat de Orașul de la Dunăre Joi, 25 Iunie 2020 07:08 5.13.213.*** Link la comentariu
  2
  3

  Într-o lume normală toate drepturile disputate în acest caz precum și DATORIILE, inclusiv cele stabilite de forurile internaționale, ar reveni societății vechi, aflată în faliment. Ar fi un bun prilej ca SC Otelul sa scape de povara impusă nedrept de FIFA și să lămurească odată pentru totdeauna că actualul club nu are nicio legătură financiara cu vechiul club. Marca Otelul a fost cumpărată la licitație de o persoana din afara clubului și data clubului în schimbul unui procentaj din drepturile de televizare in cazul promovării, care nu se întrevede deloc, in Liga 1. Eu inca nu înțeleg cât de nepriceput trebuie sa fii sa nu înțelegi aceste aspecte.
  Pe de altă parte, Moisescu ar fi trebui sa se concentreze pe cum să facă dreptate in cazurile Matondo și Sevillano și să nu mai saliveze la banii de pe Miron. Nu de alta, dar oricum a flituit o grămadă de bani degeaba, până acum, și să nu se trezească și cu alte datorii impuse daca tot are "dreptul" la venituri.
  P.s. Bojinca asta daca vrea bani de la transferul lui Miron să facă bine și să preia și datoriile pentru cei 2 pseudofotbalisti, că doar tot societatea falimentară, administrată de el, a făcut acele datorii.

  Raportează
 • postat de un galatean Miercuri, 24 Iunie 2020 14:36 82.137.14.*** Link la comentariu
  5
  4

  "FIFA ne consideră continuatorul de drept al Oțelului Galați și suntem buni de plată. Chestia cu Miron e interesantă pentru noi, cum suntem buni de plată, să plătim datoriile fostei societăți, cred că avem şi dreptul moral să primim banii”, a spus Munteanu."

  Nu aveti dreptul moral sau legal sa primiti acei bani. Cei care sunt la masa credala trebuie sa isi primeasca banii, de aceea banii trebuie sa mearga la ei.
  Si cum adica FIFA va considera continuatorul de drept al Otelului? Pai sunteti sau nu sunteti LEGAL continuatorul acelui club?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.